Hur felsöker jag en 1996 Pontiac Grand Am Motor och motor?

Pontiac var en uppdelning av General Motors Company fram till 2009, då bolaget upplöstes och modeller upphörde produktionen. Bland dessa bilar, var Pontiac Grand Am en medelstor bil först släpptes till allmänheten för 1973 års modell. År 1996 kom en 2,4 L fyrcylindrig motor standard för detta år, samtidigt som konsumenterna skulle kunna uppgradera till den valfria 3,1 L V6. Oavsett vilken motor som sitter under huven på din 1996 Grand Am, kan problem uppstå som i hög grad kommer att påverka prestanda och bränsleeffektivitet ditt fordon. Det finns några saker att titta efter för att undvika allvarliga problem uppstår. Saker du behöver
voltmeter
Motorolja
Luftfilter rengöringslösning
Byte luftfilter
ringtryckmätaren
Tryckluft
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven på din Grand Am och lokalisera oljestickan fäst vid motorkåpan. Dra ut oljestickan ur sin position och kontrollera nivåerna och viskositeten hos denna oljehalt. Om oljan verkar vara riktigt mörk eller svart, då oljan måste verkligen bytas ut. Om oljenivån inte når den rekommenderade mängden notated av en linje på oljestickan, då du kommer att behöva lägga mer olja till motorns facket.
2

Kontrollera motorns batteri för några tecken på rost eller skador på de positiva och negativa terminaler. Om någon sådan rost existerar, skrapa bort detta skräp med en plast skrapa. Koppla terminalerna och koppla in en voltmeter för att bestämma hur mycket ström som finns kvar i bilens batteri. Om spänningen i batteriet är betydligt låg, skruva loss skruvarna som håller batteriet på plats och ersätta med ett helt nytt batteri. Återanslut terminalerna till den nya eller gamla batteri när du är klar.
3

Öppna luftfilter bostaden för att komma åt filtret renare inuti. Dra renare ut och kolla efter smuts eller annat elementärt material som har möjligen byggts upp på filtret över miles. Om filtret är en tråd-nättyp, kan detta filter rengöras med en väl filtret lösningen. Om filtret är en strut design, såsom typ monterade i Grand Ams från fabriken, för filtret mest sannolika behov måste slängas och bytas ut. Byt luftfiltret och stäng bostad när du är klar.
4

Ta bort locket ventilskaftet på varje Grand Am: s däck. Anslut en mätare däcktryck till var och en att få tryckavläsningarna av varje däck. Medan det rekommenderade däcktrycket för däck kan variera kraftigt, däckföretag placera det rekommenderade beloppet på slitbanan av själva däcket. Fyll varje för det däck som den nödvändiga mängden av lufttrycket med en tryckluft maskin. Om detta är en typ av verktyg som du inte har eller inte har råd, de flesta bensinstationer har tryckluft maskiner till hands för att hjälpa dig. Ersätt varje caps ventilskaftet när du är klar fyller däcken med luft.
5

Jack Grand Am från marken och placera pallbockar under ramen på varje hjul. Krypa under bilen och hitta avgasgrenröret - eller grenrör i V6-modeller. Kontrollera anslutningen till fordonets katalysatorer och avgassystemet. Kontrollera också dessa avgasrör för sprickor eller rostar. Ersätta någon av grenrör, katalysator eller andra rör av avgassystemet om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131674.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.