Upper Intake Manifold specifikation

Alla förbränningsmotorer innehåller tvingande intag del, som kallas insugningsröret. Skillnaderna i insugsgrenrören i olika motorer som finns är omfattande, men alla tjänar samma funktion och syfte. I äldre motorer, förgasare blandas bränslet och luften från luftintaget, utfodring direkt in i insugningsröret och så småningom in i varje cylinderhuvud. I nyare motorer, styr elektronisk bränsleinsprutning just detta bränsle och luftblandningen, konsekvent balansera vad som matas in i grenröret. Även om det finns fördelar och nackdelar med varje typ av bränsleinsprutning, förblir inloppsröret en vital del av motorns konstruktion. Design
p Det finns två huvudsakliga delar till mest mångfaldiga mönster: övre och nedre. Under årens lopp har aluminium och gjutjärn varit den vanligaste metoden för framställning av den övre och nedre grenrör intag för bilar. Under senare år har plast grenrör började visas i fler bilar för att minska vikten och minimera tillverkningskostnaderna. Men många av de plast designerna fått negativ kritik från experter och entusiaster både och, i vissa fall, har stämningar dök upp på grund av fel i konstruktionen.
Funktionalitet
< p> Den övre grenröret överför luft och bränsle blandningen från en enda källa, vilket är förgasaren i äldre motorer och spjällhuset i nyare modeller. När detta bränsle och luft blandningen har koncentrerats, levererar det övre samlingsröret denna blandning med det nedre, som i sin tur distribuerar gasen in varje cylinderhuvud hos motorn. Varje grenrör design är specifikt för motorn där den är ihopkopplad, eftersom förvaltningen av bränsle och luft blandningen är absolut nödvändigt för att hålla makten konsekvent i bilen.
Replacement

Efter år av missbruk och oregelbundna underhåll, kanske insugningsröret på din motor börjar visa tydliga tecken på förslitning. Byte av packning insugningsröret är en vanlig och relativt billig tune-up, men om den övre grenröret själv börjar försämras, sedan ersätta denna del är viktigt att hålla din motor går bra.
Prestanda

För entusiaster som vill byta ut den övre grenröret för att få mer prestanda, uppgradera till ett större spjällhus eller förgasaren och intag systemet rekommenderas starkt. De övre och nedre inloppsrör säljs vanligen i ett stycke, och byta dessa delar ut kan göras på ett par timmar med rätt verktyg och riktning. I förgasarmotorer, är grenröret nås genom att ta bort luftfiltret och förgasaren, då märkning och frånkoppling av elektriska ledningar och slangar som fäster grenröret. I nyare motorer som är beroende av elektronisk bränsleinsprutning, komma till insugningsröret är lite mer av en uppgift, eftersom dessa motorer är utvecklade för kompakthet och bränsleeffektivitet mer så än motorns tillgänglighet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131640.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.