Hur säkert kan byta på traktorer och tung utrustning

Redskap för traktorer och tung utrustning kan inkludera bush-hogs, däck gräsklippare, diskar, plogar, skrapor box, post-håls grävare och diverse andra typer av redskap. Mest alla Traktorer redskap kommit med en trepunkts länksystem. Den trepunktsfäste är utformat för traktorn att ansluta till redskapet inom tre olika områden - vid de två nedre vingla barer och en övre justerbara krängningshämmare. De runda ändar traktorns trepunktsfäste systemet är utformat för att passa reglar av redskapets trepunktsfäste systemet. Saker du behöver
Stoppklossar
Låssprintar
Gummiklubba
Justerbar rörtång
Visa fler instruktioner
1

Tillbaka traktorn eller tunga utrustning upp till redskapet som kommer att vara ansluten till den trepunktsfäste. Manövrera traktorn så att den övre justerbara krängningshämmare och de två nedre staplarna gungning traktorn är uppradade med de övre och nedre anslutningar av redskapet. Lämna överföringen i omvänd och stänga av motorn.
2

Inspektera trepunktsfäste av traktorn eller den tunga utrustningen och se till att varje komponent är matchas upp med de övre och nedre anslutningar på redskapet.
3

Placera stoppklossar i framför bakhjulen och bakom bakhjulen för att förhindra att utrustningen från att rulla.
4

Bifoga den övre justerbara krängningshämmare av traktorn till den övre anslutningen stud av redskapet. Om det behövs, använd gummiklubba för att knacka änden av stabilisatorn armen på redskapet stud. När krängningshämmaren har skjutits helt på redskapet stud, skjut låspinnen genom baksidan av tappen för att förhindra att krängningshämmaren glider av stiftet. Stäng slingan av låsstiftet runt tappen för att låsa stiftet till arbetsredskapet stud.
5

Hook kraftuttaget drivaxel av redskapet till den splinesförsedda axeln på baksidan av traktorn, om tillämpligt . Matcha splines redskapets axel med splines spåren av traktorns axel. Skjut kraftöverföringsaxeln av redskapet till traktorn axeln tills kraftöverföringsaxeln låses på plats. Använd gummiklubba om det behövs för att knacka änden av kraftöverföringsaxeln på axeln på traktorn. Inspektera för att se till att kraftuttaget stiftet är låst till traktorn axeln genom att dra tillbaka på kraftuttaget.
6

Veva motorn tillbaka upp och sätta transmissionen i friläge. Använd hydraulisk lyft spaken för att flytta nedre vingla bar slutar i position direkt framför stud anslutningar av redskapet. Mest alla trepunkts hitch redskap har en stud anslutning på vardera sidan av redskapet. Den runda öppna änden av vingla barer passar direkt över redskapet dubbar.
7

Flytta till baksidan av traktorn och skjut vingla barer på stud anslutningarna på varje sida av redskapet. Använd gummiklubba om det behövs för att utnyttja de vingla barer på reglarna. Skjut låstappen genom den bakre sidan av tappen för att förhindra att Kräng.hämmare glider av av dubbarna. Stäng slingan av låspinnen runt tappen för att låsa tappen till redskapets stud.
8

höja redskapet av marken med hydraulisk lyft spaken. Inspektera redskapet för att se till att det är nivån i luften. Använd en justerbar rörtång på den runda delen av det justerbara krängningshämmare för att justera redskapet tills den är i nivå:. Vrid krängningshämmare medurs med röret skiftnyckel för att höja redskapet och moturs för att sänka redskapet tills den är i nivå

9

Inspektera alla låsstiften för att säkerställa att de alla är låsta på plats. Sänk redskapet till marken med hydraulisk lyft spaken och stäng av motorn. Sätt överföringen i omvänd för att förhindra att utrustningen rullning och ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131629.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.