Hur man använder ett batteri Ansvarig

Försök att starta din bil och hitta det har ett dött batteri är obekvämt åtminstone och kan även vara farligt i vissa situationer. Batteri ansvariga är utformade för att hålla batteriet utför på toppnivåer genom att hålla dem i optimal laddad och redo skick. Dessa enheter säkert och effektivt hålla den elektriska laddningen i batteriet som behövs för att starta din bil och gör det utan att du behöver göra något annat än koppla in enheten i och låt det verka. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

testa batteriet för laddning kapacitet innan du installerar batteriet ansvarige. De flesta bildelar butiker kommer att utföra detta utan kostnad.
2

Placera batteriet i ett ventilerat lagringsplats där det kommer att vara ansluten till batteriet ansvarige. Försök att placera batteriet på en plats där du kan koppla den ansvarige direkt till ett eluttag. Använd inte förlängningssladdar med utvecklare. Om du måste använda dem, måste de vara dimensionerade korrekt för den spänning och strömstyrka för upprätthållaren.
3

Don ditt skyddsglasögon innan du gör några anslutningar till batteriet. Bestäm batteriets polaritet inlägget innan du ansluter ansvariga. Det blir en positiv (+) och en negativ (-) inlägg på batteriet. Dessa anslutningar får inte återföras.
4

Anslut pluskabeln på batteriet ansvarige till positiva inlägget på batteriet och den negativa kabeln till den negativa inlägg. När du har gjort anslutningarna, anslut batteriet ansvarige i ett 110 volts vägguttag. Mest batteri utvecklarskript enheter kommer att ha en serie lampor som visar korrekt anslutning har gjorts till både batteriet och 110 volts strömkälla. Läs i bruksanvisningen för just din enhet. Enheten kommer nu att hålla batteriet på rätt laddningsnivå utan farligt överladdning det eller lämnar dig med ett dött batteri senare.
5

Kontrollera att alla kablar till enheten, både till batteriet och till vägguttaget, är ur vägen för gångtrafik. Dra sladdarna och kortslutning i batteriet eller enheten kan vara farligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131612.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.