Typer av olja för bilar

Typer av motoroljor är främst åt genom viskositeten hos oljan. Denna mätning ges till dig av oljekvalitet betyg tryckt på oljebehållaren, till exempel 10W-30. Oljor med olika viskositet har olika rating nummer. Den andra stora skillnaden mellan motoroljor är produktionsmetoden, som skiljer syntetisk motorolja från mineralolja. Viskositet Betyg

Motoroljor har en viskositet rating på oljan förpackningen, ett vanligt exempel är 5W-30. Den första siffran är oljans viskositet när den är kall, alltså W, vilket står för "vinter". Den andra siffran är viskositeten rating av olja vid uppvärmning upp till motorns normala arbetstemperatur.
Polymers

Moderna oljor har två viskositet betyg på grund av tillsatser, såsom speciella polymerer som sväller och krymper vid olika temperaturer, byta olja viskositet. Detta gör att oljan är tillräckligt tunn för att ordentligt smörja motorn när den är kall, samtidigt som den är tillräckligt tjock för att smörja motorn när den når normal arbetstemperatur.
Synthetic Versus Mineral Oil

Engine oljor är också åt genom det sätt som de är tillverkade. Högre prestanda motorolja är syntetiskt framställt, vilket leder till den renaste och mest tillförlitliga oljeblandning. Ett billigare alternativ till syntetisk olja är mineralolja, som raffineras naturligt. Generellt använder syntetisk olja i motorn ökar sin långsiktiga tillförlitlighet, jämfört med att använda mineralolja.
Bilens Oil

Alla moderna bilar har specifika olja betyg föreslog av tillverkaren. Denna information kan hittas i ditt fordon handbok. Tillverkarens föreslagna olja bör användas vid varje oljebyte för att garantera din motor fortsatta prestanda och tillförlitlighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131598.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.