Hur till Ändra KYB Struts

De flesta bilar använder två primära typer av stötdämpare: varav en är en konventionell chock, och den andra är en strut. KYB är ett av de företag som erbjuder ersättning stöttor för nästan alla fordon. Till skillnad chocker, som vanligtvis inte kräver användning av en fjäder kompressor, vid en stötta, är fjädern installerats runt stöttan kropp och hålls på plats av övre och nedre fjäder sittpinnar. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Spring kompressorer
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna som håller hjulet och däcket till suspensionen. Lyft bilen med en domkraft och sänk ner den på en pallbock. Upprepa för de återstående hörnen av fordonet där du byter stagen. Har tagit bort muttrarna och hjulen.
2

Koppla bort eventuella elektriska kablar eller bromsslangar som innehas till kroppen på staget. Dessa kan oftast hoppat ur fästena som de är fästa med en platt skruvmejsel.
3

Ta bort skruvarna som håller den nedre änden av staget till styrspindeln av suspensionen . Det särskilda förfarandet kommer mycket beroende på fordon. Om du är osäker på exakt hur man tar bort den nedre delen av staget, konsultera en verkstadshandbok för ditt specifika fabrikat och modell.
4

Öppna huven. Stöd botten av stöttans höljet medan du lossa och ta bort muttrarna som fäster den övre delen av staget till den övre fjäderben.
5

Dra stagenheten och fjädern från hjulhuset. Placera staget på en plan yta. Sätt vårens kompressorer på vardera sidan av fjädern och gradvis dra fjädern tills spänningen är befriad från våren. Säkerställ att fjäderelementen kompressorer beror inte glida mot varandra under sammanpressning av fjädern.
6

Lossa muttern på toppen av aggregatet som håller den övre fjäderben till staget lagret. Ta bort brickan under muttern och eventuella bussningar och distanser, notera deras ordning för montering.
7

Dra fjädern med fjäderspännare bort av stagenheten. Ta bort eventuella distanser eller kuddar i botten av stagenheten där fjädern sätena. Överför delarna till den nya fjäderben. Placera fjädern på nya fjäderben så botten av fjädersätena i korrekt i den nedre våren abborre.
8

Montera övre strut montera, brickor och bussningar i rätt ordning ovanpå fjädern och strut. Montera och dra åt den övre strut muttern. Sakta Lossa fjädern kompressorer till våren vilar mot övre våren abborre.
9

Installera den nya staganordningen i omvänd ordning. Sätt i den övre så de gängade tapparna går genom hålen i den övre fjäderben. Gänga på muttrarna löst. Installera skruvarna som håller den nedre änden av staget till suspensionen.
10

tillbaka några kablar eller ledningar som lossades från sina fästen på fjäderben kroppen. Upprepa strut installation för de övriga stagen. Sätt tillbaka hjulen och sänk bilen till marken. Har suspensionen linje.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131594.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.