Hur man uppgraderar intag Packningar för 4.3L

General Motors utvecklat 4.3L Vortec för användning i sina 1988 bilmodeller. Byta 3.3L och 3.8L motorer för lastbilar och personbilar respektive, var 4.3L utformad med samma installation och konfiguration som den populära 5.7L V-8. Den gjutjärn blocket och huvuden hade fyra inches av hålet och 3,48 inches av stroke. Effekt bedömdes mellan 180 och 200 hästkrafter och 245 till 260 foot-pounds av vridmoment. Eftersom General Motors tillverkar motorer med jämförbara layouter, ändra intaget packningar är en liknande process i alla 4.3L V-6 motor. Saker du behöver
Wrench in
dräneringskärlet
insugningsröret packningar
Momentnyckel
platt skruvmejsel
Philips-skruvmejsel
Motor avfettningsmedel
Packning tätningsmedel
Shop rag
Arbete handskar
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Öppna huven för att komma åt motorn. Skruva loss skruven som håller kabeln till den negativa polen på batteriet. Ställ in kabeln åt sidan så att det skäl sig till att någon del av motorn eller ramen.
2

Placera en ren kastrull under avtappningspluggen på kylaren. Skruva av locket kylaren spackel och plats åt sidan. Öppna avtappningspluggen, tillåta alla motorns kylvätska rinna i pannan och byt ut kontakten när du är klar.
3

Tag alla elektriska ledningar och slangar som ansluter till insugningsröret och närliggande delar. Lossa lådan luftintaget och ta bort luftfiltret inifrån denna bostad. Lossa skruvarna och ta bort filtret från motorn, placera åt sidan för senare användning.
4

Skruva den elektriska ledningar bakom generatorn. Lossa skruvarna som håller generatorn ihop och ställ åt sidan för senare användning. Dra vakuumslangarna från spjällhuset försiktigt med en tång. Ta bort fördelarlocket och lossa de elektriska ledningarna från sina respektive tändstift.
5

unbolt insuget från motorblocket och lyft sakta bort från motorn. Bänd gamla packningar insugningsröret från motorns yta och släng.
6

Stuff cylinderportarna med rena trasor för att skydda när du rensar. Skrapa alla grime eller annan uppbyggnad från motorns yta. Applicera motorn avfettningsmedel frikostigt med en trasa för att torka bort eventuell kvarvarande smuts och skräp.
Installation
7

Applicera ett tunt lager av packning tätningsmedel på båda sidor av det nya intaget grenrör packningar. Fogmassan kommer säkert binda packningarna till motorblocket och insugningsröret, förhindrar läckage uppstår. Placera den nya packningar insugningsröret så att hålen radas upp perfekt med cylinderportarna.
8

Sänk insugningsröret på plats, så att hålen linje med den nyinstallerade grenrör packningar. Skruva varje bultarna på insugningsröret, ett varv i taget för varje, tills säker. Applicera 35 foot-pounds av trycket till de nedre skruvarna och 10 foot-pounds av trycket till övre bultarna med en momentnyckel.
9

Installera alla elektriska ledningar, att slangar och delar togs bort att komma till packningar insugningsröret.
10

Häll kylvätskan tillbaka in i kylaren och sätt på locket kylaren filler.
11

Sätt tillbaka kabeln till den negativa terminalen på batteriet. Starta motorn och kontrollera tätheten nära den nya grenrörspackning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131575.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.