Hur tjänst blybatterier

Även om blybatterier har funnits sedan 1800-talet, har de inte varit perfektion. I själva verket kräver ett blybatteri regelbunden service och omsorg om den skall förbli i goda arbetsförhållanden. Om vattennivån i batteriet blir för låg och /eller att batteriet är kvar att fullgöra eller samla korrosion, kommer det snabbt utveckla potentiellt allvarliga problem såsom sulfatering. När detta händer, kan blybatteri vara bortom räddning. Saker du behöver
Tjocka arbetshandskar
oventilerad skyddsglasögon
Wrench set eller skiftnyckel
Bakpulver
Stålborste eller terminal rengöringsborste
Rags
Destillerat vatten
Digital voltmeter
Automatisk batteriladdare, om nödvändigt
Visa fler instruktioner
1

bort den blybatteri från fordonet, om det behövs. En skiftnyckel set eller liten skiftnyckel behövs för att undanröja de kabelklämmor från batteriet. Koppla bort den negativa kabeln klämman först, följt av positiva. När batteriet är helt bortkopplad, lyft den ur bilen. Placera batteriet i ett välventilerat utrymme för ytterligare service.
2

Strö bakpulver på toppen av batteriet och över sina inlägg. Tillsätt en liten mängd vatten, precis tillräckligt för att stänga av bakpulver i en tjock pasta. Skrubba vid stolparna med en stålborste eller terminal rengöringsborste. Ta bort alla korrosion från stolparna. Ta bort eventuell smuts från toppen, botten och sidorna av batteriet med en gammal trasa. Skölj hela blybatteri med färskt vatten när all smuts och korrosion har tagits bort. Låt batteriet torka.
3

Kontrollera vattennivån i blybatteri. Ta bort locken finns på toppen av batteriet med en skruvmejsel. Efter locken tas bort, kommer du att se en serie en små plattor i batteriet. Om vattennivån är under dessa plattor, måste du lägga till vätska. Lägg tillräckligt med destillerat vatten för att täcka plattorna. Tillsätt inte kranvatten, eftersom de mineraler i kranvatten kan leda till korrosionsproblem.
4

Kontrollera laddningstillstånd i blybatteri med en digital voltmeter. Fäst voltmetern positiva och negativa klämmor eller leder till motsvarande inlägg på batteriet. Ett fulladdat 12-volts blybatteri bör visa en avgift på ca 12,6 volt. Om voltmetern visar en kostnad mindre än 12.6V, ladda batteriet.
5

Ladda blybatteri. Anslut batteriet till en automatisk batteriladdare. Se till de positiva och negativa klipp /klips på laddaren är ordentligt anslutna till de matchande inlägg på batteriet. Anslut laddaren och låt batteriet fulladdat. Den tid som krävs för att ladda ett bly-syra-batterier kommer att bero på graden av urladdade. En full laddning kan ta upp till 14 timmar. En automatisk laddare stängs efter att batteriet är fulladdat. Kontrollera vattennivån i batteriet igen och tillsätt destillerat vatten vid behov.
6

Rengör kabelklämmor på fordonet med stålborste, vatten och bakpulver. Också Rengör batterifacket och de fästen som används för att hålla batteriet på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131551.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.