Felsökning av en 1997 Pontiac Grand Am GT

I 1997 års Pontiac Grand Am är en 2,4 liters, fyrcylindrig motor, fyra hjul låsningsfria bromsar, varselljus och sidokrockkuddar gardin. At-home underhåll och felsökning kan förebygga kostsamma reparationer genom att fastställa mindre problem innan de blir stora. Om ditt fordon har några varningslampor lyser på instrumentbrädan de bör hanteras av en utbildad professionell för att säkerställa korrekt reparation och säkerhet. Instruktioner
1

Kontrollera vätskenivåer. Transmissionsolja, olja, kylarvätska, bromsvätska och styrservoolja är alla kritiska smörjmedel för att hålla bilen fungerar ordentligt. Kontrollera olja, kylarvätska, broms och servostyrning vätskor med bilen avstängd och sval. Transmissionsolja ska kontrolleras med bilen igång och varm. Om någon av vätskorna är låg, fyll dem så snart som möjligt med hjälp av de vätskor som rekommenderas i din instruktionsbok.
2

Kontrollera tändlås. I 1997 års Pontiac Grand Am återkallades i februari 2002 för tändningslåset misslyckande. Om bilen inte startar när du vrider om nyckeln och nyckeln hålls i "Start"-läge under en längre tid en ström kan skickas via tändningsnyckeln orsakar tillräckligt med värme för att smälta intern switch delar. Denna del måste repareras av en utbildad tekniker. För att avgöra om din bil har detta problem, sätter nyckeln i tändningslåset och vrid till "Start"-läge. Tryck på strömbrytaren runt för att känna om den delen blir varm. Om du känner värmen, ta bilen till en återförsäljare för att få tändningen bytas.
3

Kontrollera under motorhuven säkringsdosan. I april 1997 Grand Am återkallades för ett oskyddat pluspol bolt på säkringsdosan under huven på bilen. Om detta avslöjats bult i kontakt med minuskabeln en gnista kan antända och starta en under huven eld. Din bruksanvisning kommer att visa dig var under motorhuven rutan är placerad så att du kan kontrollera om båda bultarna är täckta. Om båda bultarna inte täcks eller om locket på en bult bärs ta bilen till en Pontiac återförsäljare för att få locket till eller bytas ut.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131502.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.