Hur man testar en 12-volts Kondensator

En 12-volts kondensor är en del av ett fordons tändsystem. Batteriet ger ström till primärsidan av tändspolen, vilket i sin tur ger höga spänningar över de sekundära lindningarna i tändspolen. Spänningen från sekundärlindningen matas till tändstiften såsom krävs för att starta motorn. Syftet med kondensorn är att skydda detta tändsystem från herrelösa spänningar som kan störa effektiviteten av tändspolen. Det gör detta genom att fungera som en isolator mellan de herrelösa spänningar och tändsystemet. Saker du behöver
Elsäkerhet handskar
Megger
Visa fler instruktioner
1

Sätt på elektriska skyddshandskar som en del av säkerhetsåtgärd krävs för att skydda dig från elektriska stötar.
2

Koppla och ta bort kylaren från tillhörande kretsar. Se till kondensorn och alla delar är torra eftersom fukt kan orsaka felaktiga resultat.
3

Anslut en megger över kondensorn terminalerna. Den Megger kommer att producera en hög spänning som krävs för att mäta motståndet i kondensorn i Mohm. Sätt pluskabeln av megger på den positiva polen på kondensorn och den negativa eller marken änden av megger till den negativa polen på kylaren.
4

Starta Megger. Välj 500-volts sortiment med spänningsområde ratten på Megger. Se till att du inte vidrör kondensorn medan du gör detta steg. Du bör få en första läsning av 10 Mohm eller mer på Mohm mätaren sitter på framsidan av Megger. Inom några sekunder, bör motståndet öka till flera hundra megohms som kondensorn laddar upp. Du ska snabbt få en stabil resistans oändlighet eller på högsta nivå Mohm mätaren. Denna höga motstånd kommer att validera kondensorn fungerar som en isolator eftersom en isolator har oändligt motstånd. Om den initiala behandlingen är mindre än 10 Mohm eller om motståndet inte ökar markant inom några sekunder, innebär detta att isoleringen i kondensorn sviktar och kondensorn behöver bytas.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131492.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.