Hur återställer VW Skjutmått

Volkswagen fordon försedda med anti-lås-bromsar använder skjutmått och bromsok kolv tvinga fordonets bromsbelägg mot rotorerna under bromsning. Kolvarna flyttar in och ut ur bromsok som du trycker på och släpper bromspedalen. Om bromsok kolvarna inte är rätt placerade mot bromsbeläggen bromsarna kommer att tveka när pedalen trycks ned. Återställ bromsok kolvarna att säkerställa en konsekvent broms respons och för att undvika katastrofala broms fel. Saker du behöver
Turkiet Baster
rörtång
Jack
Jack står
12 mm hylsnyckel
träkloss
Channel-lås tång
bromsfett (anti -skrika, koppar-baserade) katalog Funnel
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Lyft Volkswagens huven och ta bort huvudcylinder GJP. Locket sitter på högra sidan av VW: s motorn nära brandväggen separerar motorrummet från det inre av fordonet. Sifon hälften av bromsvätska från huvudcylindern med en kalkon baster och sätt på locket löst på behållaren för kvarvarande vätska.
2

Lossa muttrarna på hjulet motsvarar bromsok som kräver återställning med en rörtång.
3

Lyft fordonet med domkraft och placera pallbockar under ramen av fordonet nära hjulhusen. Sänk Volkswagen på läktaren, ta bort muttrarna och ta av hjulet.
4

bort de två bromsok bildspel bultar placerade på inre sidan (mot hjulhuset) mot den övre kanten av tjocklek med en 12mm hylsnyckel. Lyft bromsok från bromsen.
5

Placera en träkloss över båda bromsok kolvarna. Kolvarna är de metallcylindrar som sträcker sig från oket s innerväggen att tvinga bromsbeläggen mot rotorn under bromsning. Tryck blocket mot kolvarna med ett par av kanal-lås tång.
6

Force bromsok kolvarna in i sidan av bromsok med tång. Ta tången och träblock när båda kolvarna är helt nedtryckt i sidan av bromsok.
7

Ansök kopparbaserad anti-squeal broms föreningen till det område varifrån bromsok kolvarna förlänga.
8

Inspektera bromsbelägg och rotorer för slitage och /eller skador. Byt ut elektroderna eller rotorer vid behov.
9

Placera bromsok tillbaka på bromsen och skruva i de två bromsok bildspel bultar med hylsnyckel. Sätt tillbaka hjulet och skruva på muttrarna för hand.
10

Lyft Volkswagen med domkraften och ta bort domkraften. Sänk däcket till marken och dra åt muttrarna med rörtång. Återgå till förarsätet.
11

Starta fordonets motor. Sakta trycker på bromspedalen hela vägen till golvet, under de första två fördjupningar bromspedalen kommer att erbjuda lite motstånd. Fortsätt fördjupningarna tills stelnar pedal funktion. Flytta tillbaka till Volkswagens motorrummet.
12

bort huvudcylinder GJP och placera en tratt i öppningen av behållaren. Fyll huvudcylindern med bromsvätska tills behållaren läser "Full". Ta bort tratten och sätt på locket huvudcylindern. Stäng Volkswagens huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131482.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.