Hur man Justera en expansionsventil

Termiska expansionsventiler bibehålla temperaturen hos kylenheten inuti ett fordon eller extern luftkonditioneringen genom att reglera mängden kylmedel som kommer in i förångaren. Expansionsventilen styr mängden systemets överhettning, som är skillnaden mellan ångan punkten av kylmediet och temperaturen hos kylmediet då det lämnar förångarslingan. Om din enhet inte är kyla effektivt kan expansionsventilen behöva justeras för att ändra mängden av överhettningen i systemet. Förfarandet för justering av en expansionsventil är densamma för enheter som finns i både bilar och externa luftkonditioneringsanläggningar, eftersom ventilerna har samma delar och funktioner i alla kylsystem som använder dem. Saker du behöver
Termisk expansionsventil tryck-temperatur Manuell diagram
för fordon
termometersonden
Hylsnyckel (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Läs tryckmätaren på sugledningen. Fäst termometersond till samma plats på sugledningen och bestämma temperaturen.
2

Hitta din tryckavläsning på tryck-temperatur diagram från tillverkaren. Cross-referens vad lämplig temperatur bör vara för att trycket med det karterade temperaturen. Beräkna skillnaden mellan uppmätta temperaturen och kartlagt temperaturen.
3

Lokalisera expansionsventilen s överhettningen justering stam, med den manuella om det behövs. Beroende på modell, kan det vara under ett skyddslock som måste tas bort med en socket.
4

Vrid ventilen om justering stammen mot "öppna" eller parallell riktning för att möjliggöra mer köldmedium i förångare, om ditt system har fungerat på för varmt en temperatur. Delvis avsluta justeringen stammen att minska mängden köldmedium i systemet, om enheten har kylning överdrivet.
5

Låt enheten köras i 10 minuter. Göra ytterligare justeringar om överhettningen inställningen är fortfarande inte effektivt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131478.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.