Trouble With Wiring en Utility Trailer

Kabeldragning ett verktyg släpvagn innebär att hitta trådarna för varselljus, bromsljus och blinkers i dragfordonet kablage och ansluta dem till en lämplig plugg. Motsvarande ledningar på släpvagnen ansluter till den andra sidan av pluggen. Trailern lamporna fungerar precis som bakljus på dragfordonet så det är lätt att hitta de rätta trådarna genom att dra ur bakljusen och kontroll av spänning. De flesta av de problem från ledningar släp kommer från att inte installera en god jordkontakt och från ledningar släpet felaktigt. Saker du behöver
testlampa Spänningsprovare
Automotive Skarvar ledningar
Trailer Connector
Visa fler instruktioner
1

Hitta kontakterna på din bakljusen. För personbilar är dessa oftast placerade i bakluckan, men du kanske måste ta bort en skyddskåpa. För lastbilar, är det bakre lätt montering mer varierad och du kanske måste ta bort mer mekaniskt skydd för att komma till pluggar. Slå på belysningen och kontrollera spänningen i pluggarna med den testa glödlampan. Identifiera trådbärande spänningen till de löpande ljus. Kontrollera spänningen för bromsning och för blinkers på samma sätt och identifiera ledningarna.
2

Slopa sladdarna som identifierats i steg 1 och skarva nya trådar i springorna. De flesta nordamerikanska bilar och Släp kräver fyra trådar som kan anslutas till en vanlig, platt, fyra-polig kontakt. För denna plugg är jordledningen vita och marken stifttappen är nakna på fordonets ände men inneslutna i plast på släpets slut. De andra tre stift är nakna på släpets änden och innesluten i plast vid fordonets ände. De tre stiften ansluta till ledningar som är brun för varselljus, grönt för höger blinkers och bromsljus och gult för vänster blinkers och bromsljus.
3

Wire hälften av kontakten med de tre skärmade stift till motsvarande kablar från selen. De pluggar kommer ofta med flera meter tråd redan sitter så att inga ytterligare skarvar är nödvändiga. För att undvika problem senare, se till att jordledningen är väl fäst vid en ren metall del av dragfordonet ramen och skarvar gör goda förbindelser. Testa funktioner vid kontakten med testet glödlampan. Låt pluggen och ledningar i bakluckan på bilen eller koppla den till bilramen nära skumt.
4

Wire trailern att matcha plug-funktioner som identifierats på dragfordonet slut. Kör bil tråd från bakljuset församlingar trailern under ramen på framsidan av vagnen. Knyt till ramen med buntband. Ledningarna nära dragkroken cup, knyt dem ordentligt och låt stå ca 2 meter för anslutning till dragfordonet.

För släpvagnar som kommer att se frekvent användning, är denna fria delen av ledningar ofta skadas av exponering till väder-och väg skräp och en källa till problem med ledningarna. För att slippa byta den viktigaste ledningar, sätter en 2-fot "uppoffrande anslutning" med matchande plug halvor i kretsen. Knyt den huvudsakliga släpet kontakten ordentligt på framsidan av vagnen ram och låta "sacrifical anslutningen" ta skada eftersom det är lätt att byta.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131437.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.