Hur konvertera en 36-volts golfvagn till en 48-volts Golf Cart

Golfbilar finns i olika utföranden och hastigheter. Typiskt en golfvagn har en serie om 6-volts batterier att makten drivlinan. Antalet volt bestäms av antalet batterier installerade i golfvagnen batterilådan. Du kan uppgradera batteriet genom att ersätta de nuvarande batterierna med fyra 12-volts batterier för extra effekt. Genom att ha en högre amp-timmars betyg på de större batterierna, kan du undvika att fler uppladdning tider för vagnen. Du kan byta ut batterierna med några enkla verktyg och begränsade kunskaper om elektriska kretsar. Saker du behöver
Fyra 12-volts batterier
Fyra anslutningsledningar
skiftnycklar
Wire skurborste
Visa fler instruktioner
1

Bestäm antal volt golfvagnen behöver för att fungera. Du kan läsa bruksanvisningen för att hitta den information, eller så kan du ta bort batteriet hölje och se hur många batterier i lådan. Multiplicera med sex av antalet batterier du ser att beräkna den totala spänningen. Summan ska motsvara antingen 36 eller 48.
2

Placera batteriets etikett för att ta reda på vad amp-timmars Betyget är de installerade aktuella batterierna. När du väljer att byta ut de gamla batterierna mot nya 12-volts batterier, vill du se till amp-timmars användning är minst lika eller högre betyg. Detta kommer att förbättra länge golfbil kan fungera och minska antalet gånger du kan behöva ladda batterierna.
3

Använd skiftnyckel för att ta bort kontakterna på varje batterier. Ta varje batteri. Använd borsten tråd scrub rengör kontakterna så att laddningen till batterierna kommer att vara stark. Mät utrymmet i batterilådan så att du kan avgöra om det är stort nog att rymma de fyra 12-volts batterier.
4

Undersök batterikontakten kablarna till de äldre batterierna. Det är möjligt att kontakterna får plats på de nya batterierna. Om inte, installera de nya 12-volts batteri anslutningsledningar du köpt. För att ansluta kabeln, använd skruvmejsel för att öppna spetsen så den glider över polen på batteriet. När du skjuter kontakten över terminalen, dra åt skruven så den passar säkert över terminalen.
5

Placera en av de 12-volts batterier i kundvagnen rutan. Placera batteriet så den positiva anslutningen är nära batteriet anslutningskabeln. Placera de andra batterierna i kundvagnen rutan med motsatt polaritet terminaler sida vid sida. Den slutliga batteriet ska ha sin negativa kontakten mot vagnen rutan negativa batterikontakten.
6

Kontrollera att tändningslåset på golfbil är avstängd. Rikta in batterierna i kundvagnen rutan så att du kan ansluta dem i ordning. Du kommer att vilja placera negativa anslutningskabel för det första batteriet över till den positiva anslutningskabel i det andra batteriet. Då du kommer att placera den negativa anslutningen på det andra batteriet över till den positiva anslutningen på tredje batteriet. Fortsätt tills du har kopplat alla fyra batterier tillsammans.
7

Anslut den positiva kontakten bly från vagnen till den positiva polen på första batteriet du installerat. Flytta till slutet av batteripacket och placera den negativa kontakten kabeln till den negativa polen på sista batteriet. Slå på strömbrytaren och din golfbil bör fungera.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131393.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.