Hur Justera Idle Timing för 2000 Lexus LS400

The 2000 Lexus LS400 presenterade en kraftfull 4,0-liters, åtta-cylindrig motor. Tändningen styr när en gnista uppstår i förbränningsmotorn. Fabriken-rekommenderade tändinställningen för 2000 Lexus LS400 är 8-12 grader före övre dödläget. Du bör justera tändningen som en del av bilens underhåll. Var försiktig så att du inte skadar några delar av din motor vid justering av tändningen. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel
Startkablar
Visa fler instruktioner
1

Blockera hjulen på din bil med stoppklossar. Starta motorn och stäng av alla tillbehör, inklusive lamporna.
2

ordentligt ingrepp i nödbromsen och satte bilen i friläge. Tryck på gaspedalen och successivt anpassa motorn till en varm tomgång 650-750 rpm.
3

Lämna bilen med din nödbroms ordentligt engagerade och öppna huven för att påbörja arbetet med motorn. Slå på rusvarvtalet styrning av den elektroniska styrenheten genom att trycka på den med fingret. Den elektroniska styrenheten är en silver eller grå rektangulär låda som ligger på höger sida av motorn.
4

Anslut timing ljus till bilens batteri genom att placera den röda klämman på pluspolen. Sedan fäster svart klämma på den negativa batteripolen. Därefter fästs klämmorna stroboskop på tändkabeln märkt Number One. Shine tidpunkten ljus på trissan ansluten till motorns huvudsakliga vevaxeln. Vevaxeln är förbunden med kolvarna och på svänghjulet hos motorn.
5

Observera där tidpunkten markeringen på remskivan minskningar i förhållande till den grad fliken på framsidan av motorn. Sluta fungera om den aktuella tändningen läser 8-12 grader före övre dödläget, som där det ska vara.
6

Leta fördelningshuset intill motorn. Fördelningshuset är ansluten till motorns kamaxel och oljepumpen. Den har ett tak ovanpå det skydda rotorn inuti. Lossa-ner bult vid basen av fördelningshuset med din nyckel och koppla loss slangen distributör vakuum.
7

Anslut distributören dammsugarslangen i den elektroniska styrenheten. Anslut startkablar på anslutningarna TE & E1.
8

Använd handen för att vrida fördelaren tills tidpunkten markeringen på trissan drivor linje med graden markeringen på fliken på framsidan av motorn . Fabriken rekommendation är 8-12 grader före övre dödpunkten.
9

Koppla slangen distributören vakuum från den elektroniska styrmodulen. Återanslut slangen distributören vakuum till den distributör bostäder. Dra distributören lock-down bolt med din nyckel.
10

Ta tidpunkten ljuset från remskivan, Number 6 tändstift och batteri. Ta bort startkablarna från anslutningarna. Stäng huven, sätta överföringen i parken, stänga av tändningen och ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131328.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.