Felsökning av en 2001 Saturn SL1

Den 2001 Saturn SL1 sedan kom utrustad med en 1,9-liters, fyrcylindrig motor. Den sedan ingick också många olika vanliga funktioner såsom hink trasa framsäten, 14-tums däck stål, bakre ventilationskanaler, split fällbara baksätet, servostyrning, en tilt-justerbar ratt, främre mugghållare, en trunk ljus och passagerare sminkspegel. Eftersom SL1 är byggd med så många olika system, komponenter och delar det kan vara svårt att felsöka problem med bilen. Två sätt att felsöka din Saturn är genom att undersöka uppgifter tillverkarens återkallande och allmän felsökning tekniker. Instruktioner
1

Titta på bränsletanken i din Saturn SL1 om du ser bränsleläckage under tanken medan du tankning. Tanken får inte följa Federal Motor normer för fordonssäkerhet som tas fram av Förenta staternas Department of Transportation, vilket kräver en svets avluftningsventil på den övre delen av bränsletanken. Utan rätt avluftningsventil, kan bränslet rinna ut ur bensintanken medan du tankning eller om bilen är inblandad i en rollover olycka. Ta din Saturn till en lokal Saturn återförsäljare för att få tanken inspekteras för att se om det behövs ventilen är ordentligt svetsad. Bränsletanken skall ersättas med generalagenten om det behövs.
2

Inspektera AUTOMATVÄXELLÅDAN parken lås kablage om din Saturnus inte vistas parkerad när växelspaken är i "Park" läge. Den automatiska växellådan kan inte följa de federala säkerhetsstandarder för motorfordon standarder som kräver växellådan parken lås kablage att hålla låst i "Park" läge när startnyckeln avlägsnas från fordonet. Detta tillstånd ökar sannolikheten för en bil krasch om parken låset misslyckas. Parken lås kablage kan behöva justeras för att undvika detta resultat om du tror att det finns ett problem med din bil.
3

Kontrollera monteringen bränsleledningen om du luktar gas rök inuti passagerarutrymme bilen medan du kör. En eller flera av bränsleledningarna kan läcka, lös eller skadad. Bränslefiltret kan också läcka eller bränsletanken kan skadas eller punkteras. Titta även på kapseln avluftningsventilen för att se om den är trasig och läcker. Den insprutare eller förgasare kan också vara trasig eller smutsig, och kan behöva rengöras eller bytas.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131317.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.