Typer av svänghjul Kilspår

En svänghjul är en tung skiva som motstår starta eller stoppa rotationen . När det rör sig , ger dynamiken i hjulet stadig rörelse som fortsätter under långa perioder . Ett kilspår är en slits i ett svänghjul . Kilspår

Kilspår slots används inte bara i svänghjul utan i många andra delar av andra mekaniska anordningar . Deras syfte är att möjliggöra en bit metall , en så kallad nyckel , som skall införas i två olika delar av utrustning så att bitarna är låsta till varandra.
Typer
< p> Många olika storlekar, former och djupen kilspåren används för svänghjulen. Beroende på syftet av svänghjulet , kan kilspåret måste erkänna en liten nyckel vid ett grunt djup eller en mycket stark nyckel , djupt inbäddade . Standard metriska kilspår storlekar mellan 2 och 100 millimeter i diameter . Kilspår är i allmänhet helt enkelt runda öppningar med ett hack för att låsa nyckeln på plats .
Historia

Svänghjul , och deras medföljande kilspår , har funnits sedan åtminstone 11-talet . De används främst av keramiker och för gamla borrning mekanismer i Egypten . Dessa enheter har inte använts i Europa fram till 16-talet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131312.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.