Hur man tar bort lyftarna i en Ford 2,3

Ford Motor Company fordon använder ett brett utbud av motorer i sina fordon. Några av de mindre, mer bränslesnåla bilar använder en mindre 2,3 liters motor. Motorn använder lyftar med avgasventilen, och även om din bil fortfarande kunna köra utan lyftare är det alltid en bra idé att ha allt fungerar korrekt. Men detta betyder inte att du måste ta din Ford i butiken varje gång något inte fungerar. Du kan ta bort skadade lyftare från fordonet själv. Saker du behöver
dräneringskärlet
Momentnyckel
Owners manual
Visa fler instruktioner
1

Döda motorn och öppna huven på din Ford. Lossa anslutningarna på batteriet och sedan öppna locket till kylvätsketanken.
2

Skjut din samling pan under de tre ventilerna kylvätska frisättning på undersidan av din bil. Ventilerna ser ut utökade bröstvårtor med en bult på slutet. För exakta placeringen kontrollera din Fords bruksanvisningen. Med samlingen pan under varje twist bulten öppet att dränera kylvätskan från bilen.
3

Titta på sidan av din Ford 2.3 liters motor för att hitta insugningsröret, som omfattas av en packning. Fördelaren hjälper med bränslet intaget in i motorn. Vid sidan av packningen finns flera bultar och vipparmar. Dessa vapen är lyftarna som fungerar med avgaserna.
4

Lossa skruvarna vipparmarna till packningen. Du kan behöva en hammare för att knuffa momentnyckel så bultarna är ganska hård när man först tar bort dem. Med bultarna Av Du kan nu glida av lyftarna från din Fords motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131303.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.