Hur justera timingen på en 1991 Acura Integra

I 1991 Acura Integra sport Coupe används en 1,8-liters fyrcylindrig förbränningsmotor. Tändningsinställning styr när en gnista uppstår för att starta motorn upp. Den 1,8-liters hade en fabrik rekommenderas tändning på 16 grader före övre dödläget. Tändningen kan kontrolleras och justeras med en ganska enkel procedur. Du kommer att behöva ett par verktyg och grundläggande mekaniska kunskaper för förfarandet. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel
Visa fler instruktioner
1

Park Acura i ett läge borta från trafik och starta motorn. Vänd alla biltillbehör off, inklusive radio och luftkonditionering /värme.
2

ur bilen och chock hjulen på din Acura med stoppklossar. Ange bilen, lägg i friläge och engagera nödbromsen. Låt motorn nå en tomgång på ca 750 rpm.
3

Avsluta Acura och öppna huven på din motor. Slå på rusvarvtalet alternativet placerad på motorns styrenhet.
4

Anslut stroboskop till bilens batteri genom att placera den röda klämman på pluspolen först och den svarta klämman på den negativa terminalen sekund. Fäst klämmorna stroboskop till Number 1 tändstift och skina ljuset på de viktigaste remskivan.
5

Observera där tidpunkten markeringen på remskivan faller i jämförelse med graden fliken på framsidan hos motorn för att se vad tändningsinställningen för närvarande är. 16 grader före övre dödläget är fabriksinställt rekommendationen.
6

Lossa distributören lock-down bolt med din nyckel. Låset-down bolt bör placeras i närheten av eller intill basen av fördelningshuset. Koppla loss slangen distributören vakuum från distributören bostäder och anslut den till den elektroniska gnistan dator.
7

Rotera distributör med handen tills du uppnår tändinställningen du vill. Inte avviker alltför långt från 16 grader före övre mitten för att få ut det mesta av din Acura Integra.
8

Koppla slangen distributören vakuum och anslut den till distributören bostäder. Dra distributören lock-down bolt med din nyckel. Avlägsna stroboskop och stäng huven på din motor. Sätt sändningen parken och ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131291.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.