Felsökning av en 1979 Jeep CJ5

Jeep CJ-5 var en populär modell av Jeep 1971-1990. Detta är den traditionella ser Jeep som var modellerad efter Willies Jeep som användes av den amerikanska militären för år. Dessa modeller är föremål för vissa mycket specifika problem som hänger sin design. Undersök dessa områden när du felsöker din Jeep. När du blivit mer bekant med din Jeep CJ-5 kommer du att börja höra och märka vissa problem. Saker du behöver
rörtång
Jack
Allen skiftnycklar
Bromsbelägg
Rena tvättlappar
oljesanering pan
5 liter olja Sida 3/4 tum Socket skiftnyckel
Oljefilternyckel
oljefilter
Luftfilter
Tandborste
hink vatten
Visa fler instruktioner
Broms Problem
1

Lyssna på bromsarna. Om de skrikande eller du kan känna dem slipning genom bromspedalen måste du ersätta dem.
2

Jack främre wheell av Jeep upp. Bara för att där hjulen är i marken. Avlägsna däcket. Undersök bromsarna. Om dynorna är slitna måste du byta ut dem eftersom de kommer att skära ned rotorn.
3

Sätt insexnyckeln i den främre delen av bromsok. Det kommer att vara den enda del av enheten som kan ha en insexnyckel används på den. Ta bort skruven och bromsbelägg kommer att falla ut ur bromsok.
4

Montera de nya kuddar på bromsok. Placera dem över rotorn och dra åt insexnyckel ner. Byt ut hjulet. Sänk bilen ner. Upprepa på andra sidan.
Byta olja
5

Skjut under Jeep. Det kommer att ha tillräckligt med clearence och du kommer inte att behöva palla upp det. Skjut pan olja förfogande under Jeep.
6

Lossa pluggen oljetråget. Det kommer att vara under motorn och kommer att vara den enda skruven som du ser. Låt all olja rinna. Det tar ca 5 minuter.
7

Ta bort oljefiltret med filternyckeln. Filtret skiftnyckel kommer svepa runt filtret och tillåter dig att ha tillräckligt med vridmoment för att ta bort det. Dra åt det nya filtret på motorfästet.
8

Byt oljepluggen. Dra ner men inte för hårt eftersom det kommer band bulten. Häll fem liter olja i motorn. Dra åt olje locket nedåt. Kontrollera oljestickan och kontrollera att oljan är på rätt nivå. Addera Byta luftfilter
9

Öppna huven av Jeep. Det finns spärrarna på vardera sidan av huven som håller huven ned. Lyft huven och stötta med metallen bar på den högra sidan av bilens motorrum.
10

Leta luftfiltret. Det kommer att vara på toppen av förgasaren. Det kommer att vara rund. Ta bort vingmuttern på ovansidan av luftfiltret hölje.
11

Ta bort det gamla luftfiltret. Placera det nya luftfiltret inne i kammaren. Sätt tillbaka locket på toppen av intaget. Dra åt vingmuttern ner. Sänk huven och lyft spärrarna till säker position. Addera Rengöring Top Öljetter
12

Undersök alla öljetter som används för att hålla suffletten på Jeep . Många människor kommer att köra i månader i taget utan att sätta upp på jeepen. Detta utsätter öljetter till smuts. Denna smuts kommer fälla fukt och orsaka rost.
13

Använd tandborste att individuellt skrubba och rengör varje ögla.
14

Låt varje ögla torka ordentligt och undersöka dem när du är klar. Det är också en bra idé att torka öglorna när du är klar för att all fukt har avlägsnats.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131251.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.