Hur man byter suffletten Trim på en 1993 Mustang

Toppen på en 1993 Mustang cabriolet lätt glider öppna med en knapptryckning för att möjliggöra en öppen-air ride. Suffletten stängs också med en knapptryckning. Toppen är fodrad med klädsel i botten som ansluter den till karossen. Med tiden kommer trim blir slitna och skadade. Byte av trim är nödvändig för att säkerställa toppen kommer att fungera korrekt. Saker du behöver
platt skruvmejsel
Hylsnyckel
SPACKEL
Kontakt cement
Spackel
Cabriolet trim
Bakre stolpeklädseln
Visa fler instruktioner
1

Lyft suffletten något för att komma åt baksidan av det. Dra av tyget som gör upp suffletten. Detta är känt som header fören. Dra försiktigt mot baksidan av bilen börjar antingen i främre hörnet. Bänd förlora någon please remsor och andra basvaror som håller den på plats med en platt skruvmejsel.
2

bort hela toppen och ställ den åt sidan för senare användning. Inspektera trim på framsidan och baksidan av fordonet. Trim är nu åtkomlig eftersom den översta har tagits bort.
3

bort trim på framsidan av bilen. Lossa de tre skruvarna som håller klädseln på plats med en hylsnyckel. Ställ in skruvarna åt sidan och ta bort den främre trim från bilen.
4

Ta bort den bakre stolpens klädsel placerad på baksidan av varje av sidofönstren. Bänd upp det med en plast spackelspade. Skjut spackel under trim och försiktigt bända upp för att ta bort det. Upprepa processen för trim på andra sidan av bilen.
5

Bifoga ny trim till fordonet. Applicera en liten klick kontakt cement på baksidan av den nya bakre stolpens klädsel med en murslev och sprider ut den jämnt. Ställ in trim tillbaka på plats och tryck ner för att vidhäfta den vid fordonet. Tillåt 45 minuter för den att torka ordentligt.
6

Rada upp den nya trim på framsidan av bilen och skruva den på plats. Dra åt bultarna med en hylsnyckel för att säkra trim. Vik suffletten tillbaka över bilen och häfta eller lägga fram det på plats. Öppna och stäng den övre för att se till att den fungerar och trim är säker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131185.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.