Hur Spola en AC Kondensor

Innan hört en mekaniker för en luftkonditionering kondensor byte på din bil, spola kondensorn med en godkänd spolning lösningsmedel. Detta sparar tid och pengar. Utförandet av hela ditt luftkonditioneringssystem kommer att förbättras efter olja och andra föroreningar har tagits bort från kondensorn och det fylls med köldmedium. Däremot kan du behöva köpa en ny förångare och slangar om kompressorn har misslyckats. Hyra av spolning utrustning för att slutföra kondensorn flush kan vara det bästa alternativet. Utrustningen är ganska dyrt, men en rabatt Biltema kan ha utrustning att hyra till ett rimligt pris. Oavsett om du köper eller hyr, se till att spola endast kondensorn. Saker du behöver
Flush lösningsmedel
Flushing utrustning
Köldmedium
Ny förångare och slangar köldmedium
Visa fler instruktioner
1

Koppla köldmedieledningarna från kondensorn som ska spolas. Ta bort slangarna och expansionsventilen eller ackumulator.
2

Förbered flush lösningsmedel. Blanda med den rekommenderade mängden vatten i en separat behållare. Använd 1 gallon av blandningen för bästa resultat. Addera 3

Fäst slang, pistol och adaptrar till tanken, och läget fångsten pan för spolning utrustningen. Sedan ansluta utrustningen till kylaren för att börja spola.
4

Spola kylaren i minst 15 minuter för att ta bort skräpet. Applicera 90-125 pounds-per-square-inch av trycksatt luft till kondensorn i minst 30 minuter. Alla kvarvarande lösningsmedel måste förångas från kondensorn.
5

Installera den nya förångaren öppningen till rätt position enligt tillverkarens anvisningar, om kompressorn har misslyckats.
6

Installera det nya köldmediet slangar enligt tillverkarens anvisningar.
7

Koppla servade kondensorn från spolning utrustning, och anslut kondensorn till rätt position enligt delarna diagram över bilens instruktionsbok.
8

Dammsug hela luftkonditioneringssystemet använda högtryck i 30 till 40 minuter att evakuera systemet.
9

Slå på tändningen, och låt motorn gå på tomgång . Slutför en täthetskontroll, och ladda luftkonditioneringssystemet att fungera korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131180.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.