Vad är elektronisk bromskraftsfördelning ?

Elektronisk bromskraftsfördelning ( EBFD ) är ett bromssystem som övervakar faktorer som fordonets vikt och vägförhållanden och justerar bilens bromskraft därefter. Vissa fordonstillverkarna förse EBFD som standard . Bromsförmåga

I ett fordon utan elektronisk bromskraftsfördelning , är bromskraften fördelas jämnt till främre och bakre däcken varje gång du bromsar . Eftersom fordon tenderar att skifta vikten till framsidan vid inbromsning , kan detta orsaka ibland de bakre bromsarna att låsa , vilket resulterar i en begynnande sladd .
Funktion

En elektronisk broms kraft distributionssystem använder sensorer för att övervaka tillståndet av vägen och fordonets viktfördelning för att avgöra var det mest bromskraften är nödvändig. Det ökar eller minskar automatiskt kraft därefter.
Fördelar

Fördelen med att ha ett elektroniskt bromssystem force distribution är att det anpassar sig automatiskt till olika förhållanden att kontrollera att bromsarna används så effektivt som möjligt. Det minskar risken för bromsarna låsning och förhindrar däck sladdar .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131158.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.