Min Automatisk växellåda Kommer inte flytta in 2nd Gear

Automatiska växellådor utföra alla de uppgifter som vanligtvis utförs av föraren i en bil med en manuell växellåda. De växla upp och ner efter behov, återställa motorn till neutralläge vid vila, och kopplingen genom varje steg på vägen. Moderna bilar har datoriserade sändningar som förbättrar prestanda, men också göra det potentiellt för problem som mycket större. Om överföringen inte kommer att flytta in i tvåan finns det några saker du kan prova. Instruktioner
1

Kontrollera dina nivåer transmissionsolja först. Många gånger låga vätskenivåer kan påverka automatlåda funktion och resultat i alla typer av prestandaproblem, inklusive oförmåga att flytta in i andra växeln. Om dina nivåer är bra, gå vidare till nästa steg.
2

Återställ datorn. Återställa bilens inbyggda datorsystem kan ibland fixa en programmering fråga och returnera din sändning till fungerande skick. Koppla ur batteriet helt och låt den vara avstängd i 30 minuter. Återanslut batteriet och låta bilen fem minuter för att återställa. Testa bilen genom att köra genom växlarna.
3

Ta din bil till en licensierad mekaniker för en dator diagnostiskt test. Om din bil är en sen modell fordon med en datoriserad överföring, kan din bästa åtgärden vara att ha en diagnos test gjort på din lokala bensinstation. Datorn kan behöva så återgår överföringsprestanda till det normala. Problemet kan inte vara mekanisk alls.
4

Justera eller byt dina vajrarna. Om din bil inte är datoriserat, kan problemet ligga med en trasig gasvajer förhindrar snabb växling eller växling alls. Om din bil har vakuum modulatorer istället för vajrarna, kunde en justering också hjälpa situationen.
5

Ha en transmission diagnostiskt test gjort på din lokala sändningen specialist. Om allt annat misslyckas föra det till experterna. Ditt problem kan vara ett redskap fråga eller ett spjällhus misslyckande som både kommer att behöva tas om hand av en professionell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131149.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.