Hur man löser problem Auto Wiring

Den elektriska utrustningen i din bil får ström från batteriet och generatorn. De centrala ledningarna från dessa kraftkällor länka direkt till en eller flera säkringsdosorna där trådarna separata, passerar genom säkringar och sedan gå till din elutrustning. De flesta problem med ledningarna i bilar kan vara hänförliga till säkringar, men samtidigt en trasig säkring kan tyda på ett problem, i de flesta fall, helt enkelt byta ut säkringen kommer att lösa problemet. Om du har elektrisk utrustning som inte är i drift, kontrollera och byt ut säkringen först. Saker du behöver
säkringar
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

lokalisera säkringen rutan eller rutorna för att lösa dina problem med ledningarna. Om du inte vet var säkringsdosan är, se bilens instruktionsbok.
2

Ta bort locket från säkringslådan. Kontrollera på utsidan eller insidan av locket för att se ett kopplingsschema för säkringarna. Den talar om vilken säkring som används för varje elektrisk komponent. Om det inte finns ett diagram sedan hänvisa till din manual, vilka uppgifter respektive säkring och amperetal.
3

Hitta säkringen som hänför sig till den elektriska utrustningen du har problem med. Dra ut säkringen ur hållaren. Byt ut säkringen med hjälp av någon som har fått betyget detsamma. Du kommer ibland att finna ett urval av reservdelar säkringar i säkringsboxen.
4

Kontrollera din elutrustning så se om det fungerar. Om den gör det, har du löst problemet - om det inte gör det, så kolla om säkringen gått igen. Du kan göra detta genom att ta bort säkringen från hållaren och sedan ta bort en säkring av elektrisk utrustning du vet fungerar och sätta säkringen du tog bort i hållaren. Om den elektriska utrustningen fungerar, vet du att det inte är säkringen och är sannolikt den elektriska utrustningen. Om säkringen är trasig, det finns en kortslutning i kablaget eller ett fel i utrustningen.
5

Använd en voltmeter för att kolla om det är ledningarna eller den elektriska utrustningen. Placera metallspetsar i änden av trådarna från voltmetern över anslutningsplintarna i den elektriska utrustningen. Den röda tråden måste placeras på "Pos" och den svarta på "Neg" terminal.
6

Kontrollera voltmetern. Om det finns en läsning då ledningarna är bra, så det är din elutrustning. Om det inte är en läsning, det finns ett ledningsfel mellan elcentralen och den elektriska utrustningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131102.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.