Hur man installerar en överföring på en lastbil

Transmissionen är en viktig del av alla bilens drivlina, eftersom det är den enda länken mellan motorn och resten av drivlinan. Ett korrekt fungerande växellåda är ännu mer avgörande för lastbilar, eftersom de regelmässigt missbrukas och utsätts för hårdare arbetsvillkor. En felaktig sändning kräver omedelbar ersättning för att säkerställa korrekt drift av fordonet. Installationen kan utföras i något garage med grundläggande verktyg inom ramen fyra timmar. Saker du behöver Review, komplett uppsättning av metriska och amerikanska eluttag och skiftnycklar
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

manövrera sändningen på plats mot baksidan av motorblocket, och anpassa bellhousing på bultar motorblocket hål. Installera och dra åt bellhousing till bultarna motorblocket till 23 foot-pounds.
2

Rikta svänghjulet och momentomvandlare bulthål. Montera tre grade-åtta bultar i de anslutande hålen, och vridmomentet till 46 foot-pounds.
3

Placera sändningen tvärbalk på undersidan av överföringen. Montera och dra åt bultarna till 32 foot-pounds. Montera och dra åt de bakre bultarna växellådsfästet till 32 foot-pounds.
4

Montera växellådan manöverlänkage och säkra kopplingen med en klass-fem bult och mutter.
5

Position och installera flytande svalare rören längs passagerarsidan av transmissionen. Installera transmissionsledningar vakuum på nippeln för vakuum modulatorn. Fäst hastighetsmätaren kabeln med integrerad mutterkonstruktionen.
6

Skjut drivaxeln ingången på växellådans utgående axel.
7

Lägg nio liter av ny transmissionsolja via oljestickan röret, och starta motorn för att leta efter läckor.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131092.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.