Hur man installerar en L460E Torque Converter

Momentomvandlaren i en 4L60E automatlåda är den enda länken mellan motorn och resten av drivlinan. Momentomvandlaren bildar en fluidkoppling mellan vevaxeln utgång och växellådans ingående. En felaktig momentomvandlare kan snabbt leda till ett obrukbart fordon och måste bytas ut omedelbart. Installationen är medelsvår, men det kan avslutas av någon med begränsad mekanisk kunnande i cirka två timmar. Saker du behöver
Transmissionsolja
Momentnyckel Review, komplett uppsättning av amerikanska och metriska skiftnycklar och uttag
Visa fler instruktioner
1

Lägg en liter transmissionsolja till momentomvandlaren.
2

Avlägsna fett, smuts, rost och färg från vevaxeln ouptut axel och omvandlaren input piloten. Någon av dessa kan orsaka onödigt slitage på omvandlaren eller orsaka att svänghjulet att gå ut på runda.
3

Skjut ny momentomvandlare på växellådans ingående axel. Rotera omvandlaren vänster och höger när du trycker tillbaka den på växellådans ingående axel. Du bör höra tre distinkta klick som omvandlaren ingriper med den inre låsning axeln, yttre ingående axel och främre pump, respektive.
4

Montera svänghjulet. Använd tre grade-åtta bultar för att fästa svänghjulet till momentomvandlaren. Dra åt bultarna till 46 fot-lbs. med hjälp av en momentnyckel.
5

Lägg nio liter färsk transmissionsolja för överföring via oljestickan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131078.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.