Så att ta isär styrarmar

kontroll vapen är en viktig del av den främre hjulupphängningen på vissa bilar och lastbilar. Styrarmarna ger övre stöd på styrspindeln och är en del av den övergripande dubbla triangellänkar (eller MacPherson) fjäderben fjädring setup. Detta står i motsats till bilar som bara använder torsion eller bladfjädring som bara förlitar sig på flexibla metallplattor för upphängning. Borttagning styrarmarna är ofta nödvändigt att reparera eller uppgradera bilens framvagn. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
Wrench set
Skruvmejselsats
Däck järn
Visa fler instruktioner
1

Move bilen till ett område där du har ett stort utrymme för att båda sidor att arbeta med fjädring. En uppfart eller stort garage är den bästa platsen för denna reparation operation. Placera bilen eller lastbilen i parken på en plan yta och dra i nödbromsen för att ge lite extra stöd. Stäng av bilen av och komma ut.
2

Jack bilen upp på höger sida först på sin jack punkten. Alla bilar har punkter som är avsedda för runka upp bilen för att minimera eventuella skador på bilens ram. När bilen är förhöjd, placera en pallbock under uppbyggnad för att stödja det medan du Domkraften ut. Hissa upp vänster sida på samma sätt och skjut annan domkraft stå i. Addera 3

bort muttrarna som håller fast höger framhjul till bilen med ett däck järn, och se till att placera muttrarna på ett säkert ställe. Ta av hjulet för att exponera broms undertill. Skruva isär bromsoken och rotor från styrspindeln, det kommer att finnas minst två skruvarna som håller broms setup, kanske mer beroende på märke och modell av bil. Upprepa denna demontering process på vänster framsida.
4

Avlägsna enda bult som håller fast länkarmen på styrspindeln samtidigt stödja styrspindeln. Låt knogen swing försiktigt ned när bulten är ute. Ta bort de tre skruvarna som håller fast den andra änden av styrarmen till bilens ram. Dra reglaget armen ut från hjulhuset och placera den åt sidan. Upprepa denna process på höger sida av bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131055.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.