Hur använder jag en 12V laddare?

Batterier som felaktigt upprätthålls eller närmar sig slutet av sin livslängd kan upphöra att fungera korrekt och misslyckas att starta fordonets motor. Bilbatterier som är oanvänd under en längre tid kan också förlora laddning. I dessa fall kommer bilens batteri behöver laddas. En 12-volts batteriladdare används ofta för att ladda eller rivstarta batterier och är i allmänhet enkel att använda. Investera i ett 12-volts batteri laddare för din bil kan göra skillnaden mellan att vara fast om batteriet dör och har lösningen till hands för ett dött batteri. Saker du behöver
Gummihandskar
Skyddsglasögon
batteripolen Cleaner Review Batteriladdare
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plan yta. Stäng av bilen med tändningen, samt alla tillbehör i bilen.
2

Sätt på dig gummihandskar och skyddsglasögon för skydd. Öppna bilens huv och ta bort plast sköldar täcker batteriet.
3

Använd ett batteri verktyg terminal rengöring, t.ex. en stålborste, för att rengöra batteripolerna eller terminaler. Koppla ur batteriladdaren när den är ansluten till ett eluttag och se till att den är avstängd innan användning.
4

Anslut batteriladdaren positiva klippet, som i allmänhet är den röda, till batteriets post. Anslut den negativa klippet, som i allmänhet är den svarta klämman till en tung gauge metalldel på fordonets ram eller motorblocket.
5

Justera inställningarna på batteriladdaren genom att kontrollera att den variabla spänningen inställningen är på 12 volt. Amp inställningar kan justeras till den önskade mängden. En lägre ampereinställning kommer att kräva mer tid för att ladda batteriet, medan en högre amp inställning med kräver mindre tid. De allmänna amp inställningar inkluderar 2, 6, 12 eller 30 ampere.
6

Anslut laddaren till ett eluttag. Slå på laddaren genom att trycka på strömbrytaren på laddaren.
7

Avsätt tillräckligt med tid för batteriet att ladda. Den tid som krävs för batteriet att ladda beror på inställningarna i batteriladdaren.
8

Kontrollera på batteriladdaren för att avgöra om laddningen är klar. Laddaren indikatorlampa talar om när batteriet är färdigladdad.
9

Stäng av batteriladdaren genom att trycka på strömbrytaren på laddaren och dra ur batteriladdaren från eluttaget. Ta den negativa klämman kopplad till bilens ram innan du tar bort laddaren positiva klämma kopplad till batteriet. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131054.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.