Monte Carlo HASTIGHETSSENSOR Hub specifikation

infördes 1970, är ​​Monte Carlo en tvådörrars lyx coupe tillverkad av Chevrolet. Monte Carl är utrustad med en stor, kraftfull motor och levereras som standard med ett brett sortiment av funktioner. En sådan funktion är ett låsningsfritt bromssystem, vilket är avgörande för trafiksäkerheten och manövrerbarhet. En av de viktigaste komponenterna i detta bromssystem är de hjulvarvtalsgivarna. Allmänt

En hjulhastighetssensor är en anordning som typiskt består av en tandad ring och pickup magnet. I grund och botten är det en avkänningsanordning som läser hastigheten på framhjulet rotation på Monte Carlo. Fordonet är också utrustad med en permanent, magnet hastighetsmätare som är integrerad i navet församling. Majoriteten av låsningsfria bromssystem (
hastighetssensor service

ABS) problem uppkomma till följd av en hjulhastighetssensor. Dessa sensorer kan misslyckas på grund av missbruk eller exponering för starka driftsförhållanden. Sensorerna kan också bli polariserad eller avmagnetiseras med en fysisk påverkan. En särskild ABS system scan verktyg används för att kontrollera motståndet och diagnostisera en misslyckad sensor. En bra hjulhastighetssensor har i allmänhet en resistans på 800 till 1400 ohm.
Viktigt


Om du har beslutat att ersätta hjulvarvtalsgivaren på din Monte Carlo, måste du byta hela lagret och navsammansättning. Försök inte att utföra service på selen pigtail ensam eftersom den delen är en integrerad del av hjulhastighetssensor. För bästa resultat bör en kvalificerad tekniker utföra denna reparation.
Reservdelsbyte

hjulhastighetssensor levereras av Chevrolet. Monte Carlo kräver en hastighetssensor med OEM nummer 24.232.088. Den rekommenderade Tillverkarens pris är $ 39 från och med 2011.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130986.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.