Motorcraft 2100 Prestanda Tips

Enligt Earl Davis et. al. är Motorcraft 2100 förgasare underskattad. Det är extremt effektiv, inte minst eftersom det är kalibrerat för optimal prestanda. Dess utformning, som har ett stycke kropp med bränsle skålar som en del av huvudhuset, var så framgångsrikt att det klonades av ett annat företag år senare. Men att upprätthålla prestanda kvalitet alltid är önskvärt. Förhindra Motorstopp

Du kan använda en enkel teknik för att stoppa din motorstopp. Under motorns uppvärmning, är en snabb tomgångsvarvtal behövs. Tomgångsvarvtalet är omsättningen varvtal när den är igång men inte ansluten till drivlinan. Om du trycker på gaspedalen under warm-up period, kommer du att ge en rikare blandning, med andra ord, mer bränsle och mindre luft, vilket kommer att bidra till att förhindra motorstopp. Detta beror på den minskade insugningsundertryck - eller skillnaden i lufttryck mellan motorns insugsgrenrör och utsidan - tillåter den termostatiska spolen, eller temperaturreglering anordning, att tillfälligt stänga chokeventilen. Det finns en risk för att denna teknik kommer att göra att motorn blir översvämmade. En översvämmad motor är en som har matats alltför rika en blandning som inte kan antändas. Att lasta en översvämmad motor, fullt ge gas. Detta öppnar delvis chokespjället.
Genomgång

En översyn, utförs på rätt sätt, är ett tillförlitligt sätt att öka förgasare prestanda. En fullständig översyn består i att enheten isär, rengör det noga, inspektera den och ersätta slitna eller skadade delar, inklusive packningar. Du kan köpa en renoveringssats för detta jobb. Notera att när avlägsna Elastomer ventil - pumpinloppet backventilen - spetsen av ventilen bryts av. Detta är normalt, och ventilen måste bytas varje gång den tas bort. Se till att spetsen avlägsnas också, så att den inte förorena bränslet skål. Rengör alla delar utom flottöraggregatet, naturligtvis, och några delar av gummi, papper eller syntetmaterial. Se till att du tar bort all smuts och avlagringar kol. Efter rengöring, inspektera delar för skador, inklusive små sprickor och hack. Rensa ut de avsnitt med tryckluft, som finns i sprayburkar med en avtryckare och sugrör-typ fäste för riktad ansökan. Titta noga på alla passage pluggarna och kontrollera att de inte läcker.
Justera Dry Float

Avlägsna luft horn montering och även packningen. Höj torra flyta genom att utöva påtryckningar på fliken. Fortsätt att göra detta tills du ser att bränslet inloppsnålen sitter lätt. Mät det exakta avståndet från den bearbetade ytan av bränslet skål till den plana ytan av en av flottören hörnen. Använd en T-skala, en speciell mätning redskap, för att göra detta. Flottören bör vara 3/8 tum. Böj float fliken för att justera den samtidigt som du håller nålen bränsleinloppet bort från sitt säte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130880.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.