Hur man installerar ett gasfilter

En gasfilter förhindrar skräp gasledningen från att komma in bilens motor och orsakar problem. Korrekt underhåll kräver att din gasfilter bör bytas regelbundet för att förebygga problem och att få ut det mesta av din bil. Byta ett gasfilter kräver inte mekaniker certifiering, något bilägaren kan utföra denna lite underhåll. Allt du behöver är ett nytt gasfilter, några trasor, en skiftnyckel och en vilja att få händerna smutsiga. Saker du behöver
Vehicle bruksanvisning
Skiftnyckel
Gas filter
WD-40
Rags
Visa mer Instruktioner
1

Leta upp din gasfilter. Kontrollera bilens instruktionsbok för att bestämma placeringen av bilens gasfilter. Också göra ett stickprov av bränsleledningarna kör på din bränsletank för rost eller läckage. Om det finns läckage, kalla en professionell mekaniker. Ta inte bort din gasfilter om det finns några gasledningen frågor.
2

Lokalisera bensin avstängningsventil. Detta kommer att noteras i fordonets bruksanvisning. Stänga av gasflödet kommer att låsa utanför bränsletanken så dess innehåll inte kommer att läcka ut när gasen filtret tas bort. Addera 3

Avlägsna gasfilter från bilen. Gasen Filtret har två muttrar på varje sida som håller i två rör. Använd din skiftnyckel, bryta en mutter fri och ångra linjen. Linjen kan ha lite bränsle kvar inne, så var noga med att placera några trasor under linjen för gasen att läcka ut. Om muttern är rostat på, använda en del WD-40 industriella lösningsmedel för att smörja muttern så den lossnar lätt. Placera muttern på en ren trasa och ta bort det andra på samma sätt. Dra gamla gasfilter ur hållaren och placera på en trasa.
4

Installera nya gasfilter. Skjut den nya gasen filtret i hållaren. Sätt tillbaka varje rad och dra åt muttern på båda sidor ordentligt. Placera den gamla gasfilter in det nya filtret ask. Släng de gas-trasor i enlighet med lokala lagar. Tvätta händerna noggrant.
5

Växla bilens gas ventilen igen. Kontrollera att inga pölar av bränsle under bilen. Förvandla din bil och kontrollera att det pölar eller någon läcker. Ta det för en provkörning och kontrollera om det finns ovanliga förhalningar accelerationsproblem, eller andra frågor.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130873.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.