Hur Advance tändningen på en 1998 4.6L Ford

Den 1998 Ford F-150 pickup presenterade Fords 4,6-liters, sexcylindrig motor. Den 4,6-litersmotorn har en tändningen på 10 grader. Det är viktigt att ställa in motorns tändning timing som en del av en rutinmässig checkup. Den tändinställningen avgör när gnistan kommer att ske i din motor som kommer att få den att starta. Var försiktig så att du inte skadar eller avbryta några vitala delar i motorn vid justering av tändningen. Saker du behöver
Timing ljus
Varvräknare
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Starta din 1998 Ford F-150, eller vad 1998 Ford dig ha med en 4,6-liters sexcylindrig motor. Vänd alla biltillbehör off, inklusive radio och luftkonditionering /värme.
2

Sätt din sändning i enheten och engagera nödbromsen. Ta motorn till en tomgång på 750 rpm eller helt enkelt ta den till en varm tomgång. Addera 3

Anslut stroboskop och /eller varvräknare till din Ford bilens batteri, nr 1 tändstift och huvudvevsläng remskiva.
4

Observera där tidpunkten markeringen på remskivan faller jämfört med standard 10 grader det ska vara. Du behöver inte justera tändningen om det redan står 10 grader.
5

Lossa bulten distributören Lockdown med din nyckel. Den lockdown bulten ska placeras vid basen av distributören bostäder.
6

Koppla och anslut slangen distributören vakuumet i fördelningshuset. Rotera distributör med
7

handen tills inställningsmärket driver in 10 grader.
8

Drag skruven distributören Lockdown med din nyckel när du har ställt in tidtagning till 10 grader. Koppla och anslut slangen distributören vakuum. Ta tidpunkten ljus och /eller varvräknare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130825.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.