Hur att justera bromsarna på en '95 Saturn

De 1995 Saturn modell fordon är utrustade med bromsblock på bakhjulen. Bromsbackarna är designade för att stoppa Saturnus genom att applicera tryck på insidan av bromstrumman. De bakre bromsbackar tenderar att pågå längre än de främre bromsarna. När de bakre bromsbackarna börja bära ner, kommer de att behöva justeras för att hålla dem på rätt avstånd från bromstrumman. Annars bromsbackarna inte kommer att fungera korrekt. Saker du behöver
Stoppklossar
Däck Tool Review Jack
Jack står
Handhållna slägga
bromsback inställningsverktyget
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Dra från 1995 Saturn fordonet på en plan yta och dra åt handbromsen.
2

Placera stoppklossar i fram-och baksidan av både front hjul. Lossa parkeringsbromsen.
3

Lossa alla muttrarna från bakhjulen ungefär en fjärdedel av ett varv moturs med ett däck verktyg.
4

Jack den bakre änden av 1995 Saturn upp och placera pallbockar under de rätta bakre fästena. Sänk bilen till toppen av domkraften och lämna jack i upprätt läge.
5

Slutför bort alla muttrarna från båda bakhjulen med däck verktyg. Dra hjulen av och placera dem platt ner på ytan. Påbörja processen bromsjusteringen på förarsidan bakhjulsnavet.
6

Vrid förarsidan bakre bromstrumma fram och tillbaka för att lossa den från hjulnavet. Om bromstrumman har fastnat, använda handen höll slägga för att knacka på baksidan av trumman samtidigt som du vrider trumman fram och tillbaka samtidigt. Dra trumman av och placera den på ytan.
7

Leta stjärnan formade skaderegleraren bromsback nedanför hjulcylinder som ligger högst upp på hjulnavet fästplattan. Använd verktyget broms justering eller en platt skruvmejsel för att vrida stjämformade växlarna på bromsskon justerare medurs för att dra bromsbackarna närmare trumman. Vänd stjärnan formade redskap moturs för att flytta bromsbackarna längre bort från trumman.
8

Tryck in trumman tillbaka över bromsbackarna och kontrollera avståndet av bromsbackarna från bromstrumman. Bromsbackarna bör vara ca en fjärdedel till hälften av en tum från insidan av bromstrumman. Skjut tillbaka hjulet på hjulnavet och skruva muttrarna på tight.
9

Flytta till passagerarsidan bakhjulsnavet och upprepa samma procedur som beskrivs i stegen ovan för att justera bromsarna till rätt avstånd från bromstrumman.
10

Jack den bakre änden av 1995 Saturn säkerhetskopiera och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken och ta bort domkraften. Avsluta skärpning alla muttrarna ner väldigt tight med däck verktyg.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130757.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.