Oil Pan Skador

I de flesta bilar, är oljetråget --- reservoaren håller oljan som smörjer motorns inre komponenter --- belägen under och bakom motorn. Den typiskt oskärmad läge lämnar den sårbar för vissa väg faror och botten knackar följd drivrutin fel eller en olycka. Skadeorsaker oljetrågstillval

Stenar och annat skräp som kastas upp från vägen kan skada fordonets oljetråg. Att köra över en trottoarkant eller en parkeringsplats barriär, möter en djup grop, eller dikeskörning kan också leda till skador.
Typer av skador

Vanligtvis, oljetråg är bara bucklig och dinged upp. En titt på de flesta oljetråg skulle sannolikt avslöja några bucklor, kosmetiska skador bara --- om de inte är så stor att den orsakar interferens med andra delar. Om skadan är illa nog att skapa ett hål, måste du reparera eller byta ut oljetråget innan du kör fordonet.
Reparera oljetråget

För att ersätta eller reparera oljetråget, måste du ta bort den. Detta involverar oljan avtappas, lyftning av bilen med en domkraft och sedan ta bort bultarna som håller oljetråget på plats. Det exakta förfarandet beror på märke och modell.
Slitna Drain Plug

En vanlig erfarenhet med bilar gamla nog att ha genomgått många oljebyten är ett oljeläckage som resultat från utslitna gängor på avtappningspluggen. Replacement pluggar och packningar för de flesta fordon oljetråg är prissatta på bara några dollar och finns tillgängliga i detaljhandeln bildelar butiker.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130751.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.