Hur man testar ABS Broms Sensorer

låsningsfria bromsar (ABS) hastighetssensorer har syftet att informera bilens dator av den hastighet med vilken fordonets hjul flyttar. Fordonet dator, som också kallas färddator, kommer då att berätta det låsningsfria bromssystemet att bromsa in med en hastighet som du som förare inte skulle kunna uppnå. Detta förhindrar att bromsarna låser sig och i sin tur kan förhindra en olycka. Det är därför hastighetssensorer måste testas på en regelbunden basis. Saker du behöver
Top-of-the-line voltmeter
Jack
2 pallbockar
hjulblock
¼-tums spärr
8 - till 10-mm hylsa
Bromsrengöringsmedel
Rag
Visa fler instruktioner
en

Lyft den bakre delen av fordonet med hjälp av en domkraft. Du måste vara mycket försiktig när du inte vill skada dig själv. Placera fordonet på några jack läktaren. Sätt hjul stackar eller block framför framhjulen.
2

Ta bort den bakre däcken med en spärr och lägg dem åt sidan. Du måste ta bort däcken för att effektivt testa hastigheten sensorer.
3

Leta efter motorns kablar och hitta där kontakt med sensorledningarna. Leta efter sensorn under hjulhuset. Ta bort sensorn från dess positionering med hjälp av en 1/4-tums Ratchet. Du vet att det är givaren eftersom det liknar en liten svart eller grå kub.
4

Titta på sensorn och se om det verkar smutsigt. Om den gör det, ta en trasa och lite broms rengöringsvätska och torka av den. Om du har en smutsig hastighetssensor, kan det ge felaktig information till bilens dator. Vilket kan vara farligt.
5

Ta motorns kablar från sensorledningarna. Ställ in spänningen hos mätaren för att Ohm och anslut terminalerna. Du bör ha positiva och negativa terminaler. Ta en titt på mätaravläsning. Om du ser en läsning som säger "Infinity" då sensorn är defekt. Du kommer att behöva byta givaren i det här fallet.
6

Ändra spänningen inställningen till volt och kontrollera behandlingen. Om det är mer än en läsning av fem, kommer du att ha igen för att byta ut den. Om du ser en läsning av fem eller under, kan du sätta tillbaka sensorn. Ta bilen ner och ta bort domkraften. Sätt däcken på plats igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130748.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.