Motorn stannar vid Värmer upp

Bilar består av så många elektriska delar som det kan vara svårt och förvirrande att diagnostisera ett problem och begränsa den till en särskild anledning. Det finns några skäl till varför din bilmotor stagnerar eftersom det värms upp. Stalling kan peka på ett problem med antingen själva motorn eller med bilens viloläge. När bilen är på, men foten är inte på gasen, det är tomgång. Instruktioner
1

Kontrollera kablar och anslutningar under huven. Om någon är smält, trasiga eller slitna, kan detta orsaka att motorn till stall. Särskilt kontrollera vakuumslangar och luftintaget boot - ersätta någon som är trasiga. För att korrekt inspektera, har någon press lätt på gasen när bilen är i "park." Lyssna efter ett visslande ljud från motorn - detta kan tyda på en läcka i vakuum. Dessutom, kan luftflödet sensortråden måste rengöras med en aerosol rengöringsmedel avsedd för elektronik.
2

Kolla efter "koks" på motorn spjällhuset och IAC motorn. "Koksning" är ljus tjära som uppstår från en stor mängd luft som bearbetas. Både motorn spjällhuset och IAC motorstyrningen reglerar luftintaget och luftvolym. Koksning på det här systemet kommer att resultera i att motorn inte fungerar korrekt och motorstopp när bilen går på tomgång.
3

bort EGR-ventilen och se till att luften inte kan strömma från insugsporten till utloppsporten. EGR-ventilen är konstruerad för att endast öppna när bilen inte är i viloläge. Kol från bilens avgaser kan göra stick EGR-ventilen i öppet läge, vilket i slutändan kan leda till din bil på tomgång. Om luft strömmar genom ventilen när du tar bort det, måste det antingen rengöras eller bytas ut mot en ny.
4

Be en mekaniker att utföra en kompression check. Bilar med flera miles på dem kan ha låg kompression på grund av slitna kolvringar och cylindrar, eller ventiler som läcker. Om detta är fallet, kommer din bil inte har tillräckligt med kraft för att fortsätta i viloläge.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130715.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.