Hur byta olja på en 2006 Dodge Magnum Hemi

Olja förändringar är en viktig del av alla bilens ordinarie underhållsplaner, och de flesta biltillverkare rekommenderar att du ändrar bilens olja mellan var 3000 och 10.000 miles. Byta olja i en 2006 Dodge Magnum med en Hemi motor är inte olikt ersätta olja i något annat fordon - första dränera den gamla oljan och fyll vevhuset med ny olja - men de Hemi motorer kräver en viss typ och vikt olja. Saker du behöver
2,5-tons domkraft Sida 2 pallbockar
Oil bricka 7 liter 5W20 olja
Ratchet skiftnyckel
Handskar
Visa fler instruktioner

1

Jack upp framsidan av din Dodge med en två-och-en-halv-tons domkraft. Placera en pallbock under hissen punkten bakom framhjulet väl på varje sida, och sänka bilen på pallbockar. Placera träklossar bakom bakdäcken för att förhindra att bilen rullar eller glider av läktaren.
2

Leta oljepluggen i botten av oljetråget under motorn. Pannan är en fyrkantig flatbottnad tråg, den lägsta delen av motorblocket. I Pans kanten har ett dussintal bultarna till blocket. Oljepluggen är en bult mot kanten på botten av pannan.
3

Avlägsna oljepluggen med en spärrnyckel.
4

Placera din olja fack under ström av olja som rinner ut ur hålet skapade när du tagit bort oljepluggen. En olja facket är en gjuten plastbehållare, som har en pip och handtag på dess smala sida och en mycket grunt tratt på en av de breda sidorna. Oljan rinner ut i den grunda tratten, fyller behållaren och sedan kan du hälla ut det i pipen.
5

Ta ur oljestickan att öka flödande hastighet av oljan från pannan i facket. Låt oljan rinna tills det inte längre droppar vid oljepluggen s hål.
6

Cap och upphäva den olje fack så att du kan kassera oljan ordentligt senare. Du kan ta gamla olja till din lokala Biltema för att deponera det enligt EPA: s riktlinjer.
7

Byt oljepluggen och dra åt den för hand med din spärrnyckel.
8

Höj Magnum med domkraften tillräckligt hög för att ta bort domkraften, sedan sänka din Magnum till marken.
9

Häll 6,5-7 qts. av 5W20 olja i olje locket ligger nära oljestickan i motorblocket. Locket är tydligt märkta "olja" och har en olje-släpp symbol på toppen av det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129111.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.