Hur kan du säga vad Transmission du har?

En bilens växellåda är oerhört viktigt att dess förmåga att köra bil. Fordon har antingen automatisk eller manuell växellåda. Med en manuell växellåda, skall föraren välja varje växel när bilens varvräknare når ett skifte punkt. I bilar med automatisk växellåda, skiftar fordonet på egen hand när motorvarvtalet till en viss punkt. Om du inte är säker på vilken typ av transmission ditt fordon använder, är det enkelt att räkna ut svaret. Instruktioner
1

sitta i bilens förarsäte som om du kommer att köra bilen.
2

utseende för överföring shifter knopp. Beroende på din bil, kommer det att vara antingen på höger sida av rattstången eller mellan de två framsätena.
3

Undersök shifter ratten om den är monterad på rattstången. Denna plats är en indikator på att din bil har en automatisk växellåda. Denna typ av växelreglage flyttar bilen ur parken i enheten, neutrala eller backväxel. Automatiska växellådor är mindre effektiva än sina manuella motsvarigheter, men är lättare att köra. En automatisk växellåda kan vara att föredra om du tillbringar mycket tid körning i tät trafik, eftersom du inte kommer att behöva manuellt växla upp och ner varje gång trafiken stannar och startar.
4

Undersök shifter ratten om den är monterad mellan framstolarna. Om vredet har markeringar "1" till "5" eller "6" och bokstaven "R", direkt på toppen av det, innebär det att bilen har en manuell växellåda. Om ratten inte har några markeringar på det, och shifter själv glider upp och ner längs ett diagram som innehåller "P", "R", "N" och "D", detta innebär att din bil har en automatisk växellåda. Manuella växellådor är mer bränsleeffektiva än automatiska växellådor, men kan vara mer utmanande att köra. De är inte perfekta i områden med tung trafik eller massor av kullar. Beroende på din synpunkt, växling en manuell växellåda kan vara kul (som om du var en racerförare) eller en olägenhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130580.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.