Vad betyder en Equalizer Bar Gör på trumbromsar ?

En bilens bromssystem har många samverkande delar . Specifikt är de bakre trumbromsar och parkeringsbromsen ansluten , vilket innefattar användning av en equalizer bar , funktionalitet och säkerhet . Identifiering

bromstrumman är en sammansättning av slutna bromsbackar som trycker upp mot trumman när bromspedalen trycks ner , vilket orsakar friktion och efterföljande uppbromsning av fordonet . En equalizer bar är en del av parkeringsbromsen församling , stabilisera de två kablar som sträcker sig från handtaget inne i bilen för aktivering deras fastsättning på de bakre bromsarna .
Funktion
< p > den equalizer bar kan trycket på parkeringsbromsen som skall tillämpas på båda bakre bromstrummor jämnt om bromsarna misslyckas . Parkeringsbromsen ger en mekanisk verkan , i motsats till bromstrumman är hydrauliskt styrda insatser , i händelse av en nödsituation för att bromsa bilen .
Betydelse
< p > Utan användning av equalizer bar för parkeringsbroms , skall det mekaniska bromssystemet inte tillämpas korrekt på endera sidan av bilens hjul . I en bromsning nödsituation måste denna mekanism fungerar för säkerheten för förare och passagerare .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130576.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.