Hur man reparerar motorknackning

Om ditt fordon upplever kraftig skakning och vibrationer, tyder detta på ett allvarligt problem. Det kan finnas flera orsaker till din motor vibrationer, kan vissa av dessa signalerar ineffektivitet eller förestående fel på en eller flera av dina motorns kritiska komponenter. Att veta hur man kan diagnostisera och, i vissa fall, kan reparera motorknackning bidra till att spara tid och pengar genom att undvika dyra mekaniker avgifter. Saker du behöver
OBD II scanner
OBD I översättare
Replacement sensorer
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Wrench in
Bil ramper
Golv jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

koppla in din OBD II (omborddiagnos) skannern till OBD II-port, som vanligtvis ligger nära rattstången. Många modeller har OBD II porten på den vänstra sidan av under-konsolen i förarsidan streck, nära dörren. Om din bil har tillverkats före 1994 produktion året, kan du behöva använda en OBD I översättare, som ansluts till din OBD II scanner.
2

Slå på skannern, vilket kan kräva att du förvandla din bil till "Acc" läge, och läsa koderna som visas. Använd en manual som följer med skannern för att översätta koderna.
3

Byt ut sensorer som kommer upp i OBD II Scan. Flera sensorer samarbeta för att hjälpa till att eld och tid tändningsprocessen för motorns förbränning. Den knackningssensor hjälper speciellt att känna mönstren motorns vibrationer och reglera timingen i enlighet, och kan svara för överdriven motorvibration om givaren misslyckades. Du kan behöva ta bort flera komponenter och motordelar för att få tillgång till specifika sensorer, beroende på märke, modell och motor design. Du kan även behöva höja din bil på bil ramper för att komma åt undersidan av motorn för att ta bort och ersätta vissa sensorer.
4

Byt motorolja och fästen transmission om det behövs. Denna process kan variera från bil till bil, men det innebär oftast att använda en eller två golv uttag för att stödja vikten av motorn när unbolting en eller flera motorfästen. Varje motor mount har också en egen isolator och gummimaterial propp, som är kritiska för motorfästet funktion. Misslyckade motorfästen leder inte nödvändigtvis till skadliga andra motorkomponenter och inte en fix kritiskt för en väl fungerande av bilmotorn.
5

Inspektera din harmonisk balansaxel, som är ansluten till vevaxeln via en drivremmen och tjänar till att reducera och absorbera en del av de vibrationer som orsakas av vevaxeln själv. Lossa och ta bort drivremmen genom att vrida bulten remspännaren. Unbolt harmonisk balansaxel med en momentnyckel och inspektera isolatorn komponenten, som bör vara i god form. Byt harmonisk balansaxel om isolatorn är sprucken eller visar tecken på slitage, eller om den saknas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130527.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.