Vad gör en kondensor för en generator ?

Generatorer producerar ett elektriskt fält som kan störa radiomottagning . En generator kondensor korrigerar detta problem . Automobile generatorer är nödvändigt att ladda bilbatteriet och köra bilen elsystem utan att använda batteriet . Generator

En generator omvandlar den mekaniska energin hos motorn till elektrisk energi i form av växelström. Det gör denna omvandling genom att snurra stålborstar med hög hastighet nära kopparspolar att skapa ett elektriskt fält . Den elektriska strömmen generatorn producerar är fullgörandet av detta område .
Kondensor

Ordet kondensorn har ersatts till stor del av ordet kondensatorn när man hänvisar till den typ av enhet används som en växelströmsgenerator kondensor. En kondensator eller kondensorn har inga rörliga delar . Den består av en isolator kopplad till två ledare .
Generator Kondensor

Generator kondensorer ses främst i äldre bilar . Moderna bilradioapparater är utformade i stor utsträckning med en inbyggd sköld mot generatorn genererade statisk . När en kondensor används , förbinder en av kablarna till generatorn och man ansluter till jord. När en skillnad i spänning föreligger mellan ledningarna , är ett fält genereras. Överskottsenergi butiker i isolatorn , avskärmning radion från störningar som annars skulle släppas ut .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130511.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.