Hur man använder Marvel Mystery Oil

Marvel mystery olja kom först ut i oktober 1923 till rid förgasare av insättningar som orsakas av oraffinerad bensin. Under andra världskriget, var Marvel mysterium olja som faktiskt används i fartyg, stridsvagnar, flygplan och andra militärfordon. Marvel Mystery Oil har flera användningsområden inom fordonsområdet. Det kan fungera som en tillsats i bränslet för att hjälpa rensa ut någon uppbyggd från skräp i bensinen. Du kan också lägga till motorolja oljebytesintervall. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
dräneringskärlet
Blocknyckelsats
Momentnyckel
Hylsnyckelsats
Repair manual (Chilton eller Haynes) katalog Oil filter bandet skiftnyckel
Oljefilter
Motorolja
Funnel
Bruksanvisning
Liquid mätglaset
Visa fler instruktioner
Lägga till Oil
1

Öppna huven på din bil, och öppnar oljepåfyllningslocket.
2

Höja fordonets front med en domkraft och stöd den med pallbockar. Placera ett uppsamlingskärl direkt under oljetråget.
3

Crawl under fordonet, och ta bort motorn oljedräneringspluggen använder en kombination skiftnyckel. Den exakta placeringen av pluggen varierar mellan fordon, men det ligger på oljetråget. Låt oljan rinna ut ur oljetråget tills endast små droppar kommer ut. Byt avtappningspluggen och dra åt den med tillverkarens specifikationer finns i reparationshandboken med momentnyckel och uttag.
4

Skjut drain pan, försiktigt, tills den ligger direkt under oljefiltret. Den exakta placeringen av filtret varierar mellan fordon, hänvisa till din reparationshandbok för platsen. Lossa och ta bort oljefiltret med ett oljefilter band skiftnyckel. Placera det gamla filtret i tråget.
5

Placera ett tunt lager ny olja på gummipackningen på basen av det nya oljefiltret, använder du pekfingret. Dra åt oljefiltret för hand, tills den möter adaptern oljefiltret. Dra åt oljefiltret en fjärdedel av ett varv efter det möter oljefilteradaptern.
6

Dra dräneringstråget från under fordonet, försiktigt, så att inte spilla olja på marken.

7

Höj bil utanför på pallbockar, med hjälp av domkraft, och ta bort läktaren från under bilen. Sänk bilen till marken.
8

Placera tratten i motorn oljepåfyllningshålet och tillsätt 75 procent av motorns kapacitet, som finns i dina ägarnas handbok. Fyll resterande 25 procent av motorerna kapaciteten med Marvel Mystery Oil. Ta ut oljestickan och kontrollera nivån är korrekt, per instruktionsboken.
9

Sätt tillbaka oljestickan, stäng av motorn oljepåfyllningslocket och stäng bilens huva.
10

Häll avrunna motorolja i de tomma olja flaskor, använda tratten som vägledning. Släng den gamla motoroljan och filtret ordentligt, kommer många bildelar butiker avyttra gamla vätskor gratis.
Lägga till bränsle
11

Öppna din tanklocket och fylla bränsletanken med bensin eller diesel, beroende på din bil.
12

Ta påfyllningsmunstycket när tanken är full, alla kommersiella bensinstationer pumpar stannar automatiskt när tanken är full.
13

Öppna dina ägarnas manuell och lokalisera bilens kapacitet bränsletank och dela den siffran med tio. Multiplicera resultatet med 4 - antalet uns av Marvel Mystery Oil att lägga per tio liter -., Och det är antalet gram av Marvel Mystery Oil för att lägga till din tank
14

Pour Marvel Mystery Oil i den flytande mätglaset tills det belopp som fastställts i steg 3 uppnås.
15

Placera tratten i tank hålet och häll Marvel Mystery Oil från mätglaset i tratten . Dra åt tanklocket och stäng bränslet dörren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130441.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.