Hur man installerar huvudet packningar på en 2003 Subaru

Oavsett om du har en Legacy, Outback och Forrester, installera en topplockspackning är en liknande process i Subaru bilar. Du kan behöva installera en ny topplockspackning på grund av en felaktigt gjord topplockspackning, slitna bultar eller en överhettad motor. När du installerar en ny topplockspackning, behöver du tålamod och gott om tid till förfogande, eftersom du kommer att ta bort de flesta av de övre motorkomponenter. Huvudet packningen ligger i mitten av motorblocket och cylinderlocket. Saker du behöver
Ratchet och uttag
Skruvmejsel
Kylvätska
Ny topplockspackning
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Bekräfta din Subaru är sval innan förbereder sig för att arbeta på fordonet. Lossa kablarna på batteripolen. Töm kylvätska i en behållare som du kan täta. Pluggen sitter nedanför kompressorn eller i baksidan av servopumpen. Släpp trycket ur bränslesystemet.
2

Skriv namnet på varje del på Subarus motorblocket. Stöd bilen med block på vadderade golv jack. Ta bort eller lossa remmar, kablar, rör, slangar och reservdelar nära motorblocket, såsom kamrem, kyla slang, tillbehör drivrem, tändstift, luftkonditionering, servostyrning pump tillsammans med bandet och generator. Slangar kan innefatta värmaren och övre delen av radiatorn. Ta av motorn fästen placerade på vänster på framsidan av enheten Addera 3

Koppla bort eller ta bort de övre motor delar och anslutningar:. Kylvätskans temperatursensor elektriska, vevaxel lägesgivare elektrisk kontakt, grenrör absolut trycksensor anslutning, kamaxelposition elektriskt kontaktdon och avgasåterföringsventil elektrisk kontakt. Observera placeringen av alla delar och fortsätta tagga och märka delarna.
4

Lossa topplocksbultarna i rätt ordning. Starta den yttersta cylinderhuvudet bult och gå till mitten av huvudet. Rengör packningen komponenter från parning fasaden.
5

började ta bort skruvarna på utsidan och arbeta mot mitten av topplocket. Ta bort och kontrollera topplocket. Installera ett nytt topplock om det förtjänar. Om du inte byter topplocket, rengör passytan och olja nya skruvar och gängor innan han återvände till cylinderblocket.
6

Titta på topplocket för slitage och undersöka skevhet. Den skevhet bör mäta under 0,0020 inches. Placera den nya packningen vänd uppåt. Återgå nya topplocksskruvarna i en process i tre steg:. Åt bultarna vid 22 foot-pounds, 43 foot-pounds och 47 foot-pounds
7

tillbaka resten av Subaru delar i motsatt ordning som du tog bort delarna. Kolla en reparationshandbok för just Subaru har du för rätt vridmoment specifikationerna för de andra bultarna.
8

tillbaka delarna motorblocket tillbaka i motsatt ursprungliga fabriken installation. Granska en Subaru service manual för rätt åtdragningsmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130362.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.