Hur du ändrar Transmission Oil på en Ford Laser

Ford Laser transmission system levereras med transmissionsolja som håller växlarna och försegla smörjas. Den transmissionsolja förhindrar också de redskap och tätningar från värme friktion. När motorn är igång och transmissionen är inkopplad, cirkulerar växellådsolja genom hela växellådan av transmissionen att skydda alla de inre delarna. Ford rekommenderar byte av transmissionsolja var 30.000 till 40.000 miles för att hindra oljan från att bryta ner. När oljan bryts ner, kommer det inte att kunna skydda alla de inre delarna som det ska. Saker du behöver
Jack
Jack står
Fluid fånga pan
1/2-tums
spärrnyckel 3-liter växellådsolja
Fluidpump med lång plastslang

Visa fler instruktioner
1

Park Ford Laser på en plan yta och stänga av motorn. Aktivera parkeringsbromsen.
2

Jack den främre änden av Ford Laser upp och placera en pallbock under lämplig front stöttningspunkter. Sänk bilen på toppen av läktaren och lämna uttaget på plats. Addera 3

glider under Aveo och lokalisera den runda växellådan ansluten till baksidan av motorn. Växellådan har ett metallrör som kommer ut ur varje ände. Bottenpluggen är på botten av växellådan och pluggen är i röret som kommer ut ur den bakre delen av växellådan. Skjut pannan vätskan fångsten under tråget.
4

in änden av 1/2-tums spärrnyckel i det fyrkantiga hålet i pluggen. Lossa och ta bort pluggen. Placera pluggen i ett säkert område.
5

Lossa och ta bort avtappningspluggen på undersidan av växellådan med 1/2-tums spärrnyckel. Ställ avtappningspluggen på ytan och vänta på alla redskap oljan rinna ut ur växellådan. Skruva bort avtappningspluggen igen och dra åt med spärrfunktion.
6

Fyll fluidumpumpen upp med växellådsolja. Skjut änden av plaströret i växellådsolja fylla hålet. Pump tre liter växel i växellådan. Oljan bör droppande av fylla hålet efter tre kannor.
7

Avlägsna plaströret från påfyllningshålet och skruva pluggen tillbaka in i röret. Dra åt pluggen med spärrfunktion.
8

Dra runt motorn och håll ner bromspedalen. Lägg växelspaken genom alla växlarna så att växellådsolja kan binda till alla de inre delarna inne i växellådan. Stäng av motorn.
9

Jack framsidan av Ford Laser säkerhetskopiera och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken och ta bort domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130336.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.