Delar av A /C i en bil

Ett fordons luft avfuktas genom vad som är känt som en luftkonditionering (AC) indunstare. Denna del av en bils AC -system ligger innanför instrumentbrädan , vilket gör det svårt att komma åt . Förångaren är bara en av flera delar som samverkar för att åstadkomma tröst avnjutas från ett fordons luftkonditioneringssystem . Kompressor

En AC kompressor trycksätter kylmediet då den färdas i hela systemet. Temperaturer klättra över 200 grader när kompressorn arbetar . En vanlig orsak till att kompressorer slutar att fungera är att de inte får tillräcklig smörjning på grund av en läcka i systemet .
Service Beslag

bilens AC -system har "High "och" låg "service beslag . Beslaget i överkant på linjen som går från kompressorn till kondensorn . En ackumulator lagrar köldmedium , och beslaget i underkant ligger på linjen som leder från det till kompressorn . Äldre armaturer är skruvad på typen , medan nyare versioner använder snabb - kopplingar .
Kondensor

Medan jobbet av kondensorn i ett AC-system är att kyla sin vätska , fångar det också skräpet kommer från kompressorn . Eftersom kondensatorer inte anses billigt att byta , kan smutsiga rengöras istället . Du kan köpa kemikalier som kommer att hjälpa till att spola oönskade skräp från kylaren . Flushing också tar bort olja att kondensorn har ackumulerats .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130335.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.