Så här byter topplockspackning på en 1989 Subaru

A 1989 Subaru, liksom alla andra bilar, kan ha en trasig packning av flera skäl. Du kan behöva byta ut din topplockspackning på grund av en överhettad motor, smutsiga bultar eller frågor installation. Huvudet packningen sitter i mitten av cylinderhuvudet och motorblocket. För att ersätta den topplockspackning du har praktiskt taget ta bort de flesta av komponenterna i motorblocket. Saker du behöver
Ratchet och uttag
Skruvmejsel
Kylvätska
Ny topplockspackning
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Säkerställ att motorn i din 1989 Subaru är kall innan du börjar arbeta under huven. Lossa batteriets minuskabel och ta bort pluggen, som kan vara placerad under kompressorn eller i avsnittet tillbaka i servopumpen. Låt kylvätskan rinna i en kastrull för att förhindra den från att spilla på vevhuset och kolvar.
2

Etikett fordonet bildelar i motorblocket. Ta isär (eller kratta ut) i bränslesystemet trycket, luftrenare montering, vakuumledningar, ventilationskanaler intag och ledningar tändning. Koppla bort alla slangar, som omfattar den övre kylarslangen, kylvätska bypass slang och värmeslangen. Ta av remmen för servopumpen och ta av ankaret. Placera delarna på ett säkert ställe. Ta inte loss hydraulledningen.
3

Placera träklossar ovanpå jack kudde golv och sitta under bilen. Ta bort fästena motorns ankare, som ligger på vänster sida mot front. Slip luftkonditioneringen kompressor remmen från motorn. Demontera generatorns fäste remspänningen och distributören och koppla bränsleledningen. Koppla upp bränsleledningen för att stoppa den från att spilla. Lossa gasvajern muttern.
4

koppla loss och ta de bästa motorkomponenter och kontakter, vilket inkluderar kamaxellägets elektriska kontaktdon, vevaxel lägesgivare elektriskt kontaktdon, grenrör absolut trycksensor anslutning, motorns kylvätska temperaturgivare elektriska och den avgasåterföringsventil elektriskt anslutningsdon. Håll koll på var varje Subaru komponent och del.
5

Ta bort skruvarna på topplocket i omvänd ordning för hur fabriken installerat dem. Lossa de yttersta bultarna först och huvudet mot mitten. Ta ut topplocket och undersöka den för slitage. Byt cylinderhuvudet vid behov. Rengör passande skalet om du inte ändrar topplocket. Smörj de nya bultarna och trådar före montering.
6

Kontrollera topplocket för någon skevhet. Den skevhet kan inte överstiga 0,0020 inches. Ställ in den nya topplockspackningen och placera den uppåt. Rikta den med styrpinnarna. Lay cylinderhuvudet på plats. Placera skruvarna i en tre-steg sekvens: vridmoment till 29 fot /pund, vridmoment till 43 fot /lb.. och sedan åt till moment 51 fot /lb.
7

Ersätt alla delar i omvänd av installationen. Konsultera en Subaru guide bil service för de exakta specifikationer på åtdragningsmoment.
8

Placera cylinderhuvudet ovanpå cylinderblocket. Placera topplocksskruvarna i en tvåstegsprocess: vridmoment till 37 fot /lb. för det första steget och vridmoment till 68 fot /lb. för det andra steget.
9

Ersätt varje komponent motorblocket i omvänd ordning av den ursprungliga installationen. Använd en Ford Windstar servicemanual för lämplig åtdragningsmoment.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130328.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.