Vad Är TFI Tändspole ?

En tändspole är en induktion enhet som fungerar som en transformator . Det ökar ett fordons 12 volt från batteritillverkaren till tiotusentals volt som behövs för att få tändstiften bränning . Identifiering

Tjockfilm tändning ( TFI ) är en lindad tändsystem, som innehåller en integrerad krets som är inrymt i en relativt tjock elektrolytisk film. Det fungerar som en magnetisk halvledare som överför en signal till den elektroniska motorstyrningen . Denna signal stiftar spolen , vilket ökar spänningen att skjuta tändstiften och starta bilen .
Förebyggande /Lösning

När en TFI slutar fungera , flera sunt förnuft åtgärder kan vidtas innan en mekaniker . Kontrollera först att det inte finns några kablar som leder till TFI som kopplas bort , detta är den vanligaste orsaken till misslyckande . Nästa , tätt inspektera anslutningarna mellan TFI och omkopplaren kontakt. Ofta är dessa anslutningar kommer att brytas ner så alltför många ångor från vevhuset ta sig in i fördelaren som en följd av dålig motor underhåll .
Historia
< p > Ford Motors använde tjock systemet filmen tändning från 1983 till 1995 , då den ersatte TFI med tändsystem bättre anpassade till de högre temperaturerna i Ford motorer . År 1996 inledde Ford den mest omfattande återkallande av fordon från en tillverkare någonsin . Problemet var tändsystemet , som kunde fatta eld , och ett återkallande av 7 miljoner fordon utfärdades .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130292.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.