Hur till Stopp Pesky oljeläckor

Motorolja är viktigt för en väl fungerande av ditt fordon. Om du har en läcka motorolja, måste du vidta åtgärder för att stoppa detta problem, eller du kan skada din bil. Du kan identifiera en motor med ett oljeläckage eftersom det kommer att lämna en pöl av olja under bilen. Blanda inte ihop ett oljeläckage med en olja sippra, vilket är vanligt och inte kräver någon åtgärd. Om du har en olja sippra, kommer du att se oljerester på utsidan av dina packningar ventilkåpan, men ingen olja kommer pöl under din bil. Saker du behöver
Motorolja sluta läcka vätska
hylsnyckel
Replacement packningar ventilkåpan
SPACKEL
Packning sealer
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera din motor tätningar för att se om de har hårdnat, spruckna eller krympt. Om de verkar ha gjort det, använd motorolja vätska Stoppa läckan. Om de har inte, hoppa till steg 3.
2

Häll motorstopp läcka vätska in i motoroljan facket på din bil. Motoroljan stoppa läckan vätskan måste cirkulera genom motorn innan den träder i kraft, så att du inte kommer att se resultat förrän efter cirka tre dagars körning.
3

Undersök din ventilkåpan packningar. Du kan behöva dra åt bultarna som fäster ventilkåpan till packningar. Dra åt eventuella lösa skruvar med hylsnyckel.
4

Byt packningarna ventilkåpan om oljeläckage har fortfarande inte slutat. För att göra detta, ta bort varje gamla packningen genom att lossa bulten med hylsnyckel och nyfikna packningen off. Skrapa bort eventuell kvarvarande packning sealer med en spackel, och tillämpa ett nytt skikt. Placera den nya packningen ventilkåpan på plats, och dra åt skruven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130250.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.