U-bult Åtdragningsmomentspecifikationer

En U-bult är en typ som används på bilar för att gå med vissa komponenter. Dessa bultar , som alla andra på en bil , har inget specifikt vridmoment , eller skärpning , värderingar . Korrekt tillämpning av vridmomentet ser alla dina komponenter sammanfogas och monterade . Applikationer

U-bultar fungerar klämmor för att hålla fjädrarna till fordonets axel . Medan U-bultar är inte det enda sättet att hålla dem samman , de är det enklaste , billigaste och mest tillförlitliga metoden för att göra detta .
Åtdragningsmomentspecifikationer

Även moment skiljer sig från bult till bult och från fordon till fordon , uppskattade och rekommenderat vridmoment specifikationer är möjliga . Till exempel kommer U-bultar med en stång diameter på 3/8 av en tum vridmoment på cirka 30 foot-pounds och de med en stång diameter av 9/16 av en tum kommer vridmomentet till ca 90 foot-pounds av vridmoment . Kontrollera din fordonstillverkarens rekommendationer för exakta värden .
Varningar

aldrig återanvända gamla U-bultar . Att uppnå rätt moment är omöjligt i begagnade U-bultar . Varje gång du byter bilens fjädrar , skall du byta ut U-bultarna .

Åtdragning U-bultar är också det enda sättet att se till att dina fjädrar är fästa korrekt . Korrekt åtdragna U-bultar förhindrar mittsektionen av fjädern från att röra sig alls .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130224.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.